Profesor dat afară abia la 5 ani după ce a lăsat o elevă însărcinată

502

Agresorul, profesor la Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Romana fost dat afară, disciplinar, abia anul acesta, după cinci ani de la comiterea abuzului sexual asupra elevei.

Este vorba despre Daniela, de 15 ani, diagnosticată cu handicap mediu, care a rămas însărcinată cu un profesor de la o școală specială din Roman, județul Neamț.

În vara lui 2018, un profesor din cadrul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Roman, județul Neamț, a întreținut raporturi sexuale cu eleva sa minoră, care avea atunci 15 ani. În urma raportului sexual cu profesorul, minora a rămas însărcinată. Ancheta a început după 3 ani, când a fost depusă o plângere.

La o lună de la incident, după ce a făcut un test de sarcină, Daniela a povestit unei asistente și doctorului Centrului că tatăl copilului este unul dintre profesorii școlii. După o discuție cu doctorița, Daniela a decis să facă avort.

„După câteva zile, minora împreună cu doamna doctor și cu asistenta medicală s-au deplasat cu autoturismul școlii condus de către un șofer al instituției, la o clinică privată, unde a făcut avortul. Persoana vătămată a precizat că în cadrul unității școlare se știa despre avortul făcut de aceasta, întrucât asistenta medicală l-a informat pe domnul director, iar minora i-a povestit colegei sale despre intervenție”, se arată în cererea de chemare în judecată a profesorului.

Lovită cu coada de mătură

Audiată în ianuarie 2021, Daniela a povestit că în vara anului 2018, a fost chemată de un cadru didactic în clasa sa.

„După ce profesorul a încuiat ușa și a tras jaluzelele la geam, a venit la ea și a întrebat-o „vrei să facem ceva, să nu afle soția mea, că nu o să afle nimeni?”, și, „întrucât ea a refuzat, profesorul a lovit-o pe obrazul drept cu palma stângă și a luat-o de păr, amenințând-o cu acte de agresiune fizică în situația în care nu va accepta să se dezbrace și să întrețină raporturi sexuale”, se arată în documentele dosarului.

Continuarea, în PRESShub.

ALEGEREA EDITORULUI