EXCLUSIV Doi din cei cinci consilieri locali ai USR Craiova au dosare penale

2782
Foto: arhivă

Nu unul, ci doi aleși locali ai USR Craiova au dosare penale. Ambii pentru comiterea unor infracțiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice. Mai exact, au condus mașinile sub influența băuturilor alcoolice. Dacă despre unul dintre ei s-a aflat la momentul respectiv, cazul celui de-al doilea a fost ținut departe de ochii și urechile craiovenilor.

După cum deja se știe, unul dintre ei este avocatul Lucian Bernd Săuleanu, consilier municipal, profesor universitar și decan al Baroului Dolj la data comiterii infracțiunii. El a fost prins băut la volan în noaptea de 27 octombrie 2022. În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentrație de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Dosarul său se judecă la Curtea de Apel Craiova, următorul termen fiind programat pe 11 septembrie 2023.

Lucian Bernd Săuleanu/Facebook

Dacă despre isprava avocatului Lucian Săuleanu s-a aflat public la vremea respectivă, dar fără niciun fel de urmări politice – deși, să ne reamintim, membrii USR sunt cei care au inițiat și desfășurat campania ”Fără penali în funcții publice” și au strâns sute de mii de semnături pentru ea – cel de-al doilea caz a rămas sub tăcere.

Deși nu au primit condamnări, prima speță fiind pe rolul instanței, cea dea doua sub instrumentarea Parchetului de pe lângă Judecătoriei Craiova, ne așteptam ori speram măcar la o brumă de onoare de dragul sloganului pe care l-au promovat asiduu. Nici vorbă. Consilierul local Lucian Bernd Săuleanu și președintele USR Craiova, Ion Belu, au adoptat ”mersul pe burtă”.

Stiricraiova a aflat că nu a fost singura dată. Că, practic, Belu a făcut din ascunsul gunoiului sub preșul USR sport local. Nu mai vorbim de principii și onoare, ci, simplu, de o mușamalizare greu de digerat.

La începutul lui 2023, mai precis pe 7 ianuarie, și consilierul local Cosmin Teodorescu a fost depistat de organele de poliție în timp ce conducea băut pe Str. Caracal din Craiova. Potrivit informațiilor furnizate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova la cererea Stiricraiova, îmbibația alcoolică a alesului local a fost ”de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”. Teodorescu a fost trimis în judecată pe 11 august a.c..

Cosmin Teodorescu/Facebook

Din informațiile noastre, președintele USR Craiova, Ion Belu, a știut și de isprava colegului Teodorescu, dar a ales să pună batista pe țambal. Astfel că, bine-merci, cei doi aleși ai Consiliului Local al Municipiului Craiova continuă să îi reprezinte pe cetățenii care i-au ales și să încaseze indemnizațiile din banii craiovenilor, încredințați fiind că ”penalii” nu stau în funcții publice. Dar, iată, o fac, fiind acoperiți și mângâiați pe creștet. Cine știe, poate șeful USR Craiova are în buzunar o excepție de la regula cum că lupta împotriva penalilor în funcții publice se suspendă când este vorba de-ai săi.

Întrebat despre situația celor doi membri USR Craiova cu dosare penale, președintele filialei, Ion Belu, a afirmat că nu știa despre cazul consilierului Cosmin Teodorescu.

Nu știam despre situația domnului Teodorescu. Dacă îmi transmiteți o sursă oficială, ceva… Nu sunt la curent. Legat de domnul Săuleanu, informația a apărut public la momentul respectiv. Eu nu am aflat din presă atunci, evident că informațiile au apărut în același timp, cumva a aflat toată lumea odată. A fost o discuție între noi și domnul Săuleanu și dânsul a spus că o să atace decizia, că o să-și exercite dreptul de a contesta și așteptăm o soluționare. Legat de al doilea caz, efectiv nu am informații în momentul ăsta. Din punctul meu de vedere este un lucru grav, dacă este cum spuneți dvs., o să discutăm și o să ieșim cu o poziție”, a declarat, pentru Știricraiova, șeful USR Craiova, Ion Belu.

Ion Belu/Facebook

***

Dacă vrei să sprijini Stiricraiova.ro, poți face o donație: Revolut ID @amigebaila sau în contul IBAN RO70BREL0005534443240100 (Libra Bank) sau în contul IBAN RO76BACX0000002322963000, Cod BIC/SWIFT BACXROBU (Unicredit Bank), titular Gebăilă Ana-Maria.

ALEGEREA EDITORULUI