Schenker construiește și un depozit de echipamente lângă Spitalul de Oncologie de pe Caracal

1655
Centrul de Oncologie Sf. Nectarie Craiova, în spatele căruia urmează să fie ridicat și un depozit de echipamente / Sursa foto: Google Maps

Proprietarii Centrului privat de Oncologie Sf. Nectarie din Craiova vor să ridice și o clădire multifuncțională lângă spitalul de pe Str. Caracal. Construcția, cu destinația de depozit de echipamente și alte funcțiuni conexe, va fi una P+2E. 

Centrul va fi integrat în ansamblul spitalului existent, pe o bucată de teren rămasă liberă din suprafața totală de circa 18.000 mp. Investiția în centrul de oncologie a medicilor Ramona și Michael Schenker a demarat în 2019 și s-a ridicat la circa 15 milioane de euro, cu tot cu dotări, banii provenind dintr-un credit ipotecar.

Amplasamentul este, conform reglementărilor urbanistice în vigoare, în zona de unități industriale și functiuni complementare acestora, unde indicele de construibilitate P.O.T. nu este reglementat, iar C.U.T-ul se stabilește în funcție de regimul de înălțime, dar nu poate fi mai mare de 4.

Se propune: construire spații depozitare echipamente, servicii și functiuni conexe (birouri administrative, grupuri sanitare, spatii tehnice) P+2E, amenăjari exterioare, alei, parcaje, utilități și organizare șantier cu POT propus = 25,50% și CUT propus = 0,58”, conform Certificatului de Urbanism emis de Primăria Craiova pe 9 august 2023.

Centrul de Oncologie Sf. Nectarie din Craiova a fost înființat în urmă cu 8 ani, de doi ani funcționând ca spital, cu peste peste 100 de paturi.

Serviciile oferite pacienților suferinzi de cancer sunt gratuite, prin contractul cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

***

Dacă vrei să sprijini activitatea Stiricraiova.ro, poți face o donație: Revolut ID @amigebaila sau în contul IBAN RO70BREL0005534443240100 (Libra Bank) sau în contul IBAN RO76BACX0000002322963000, Cod BIC/SWIFT BACXROBU (Unicredit Bank), titular Gebăilă Ana-Maria.

ALEGEREA EDITORULUI