Din Caracal în America, la Harvard. Cum a reușit Alex, la 19 ani, să ajungă și delegat la ONU

601

Alex Drăghia, un tânăr de 19 ani din Caracal, a fost acceptat la celebra universitate americană Harvard cu o bursă de studii completă. Pe parcursul celor patru ani de studii, toate cheltuielile sunt acoperite, inclusiv cele de cazare, hrană și transport.

„Pentru mine nu implică nicio cheltuială. Am o bursă completă. Sunt plătite inclusiv biletele de avion și asigurarea de sănătate. Voi fi cazat în cămin, voi mânca la cantina facultății, toate cele 3 mese pe zi și două gustări sunt asigurate.

În sesiune, am asigurată și o gustare de noaptea, ceea ce mi se pare amuzant. Singurele costuri pe care eu trebuie să le acopăr sunt cele pentru viză”, a explicat Alex Drăghia pentru PRESShub.

Nu toți studenții primesc bursă

Alexandru ne-a explicat că nu toți cei care intră la Harvard primesc o astfel de bursă, dar mai ales nu are legătură că rezultatele excepționale la învățătură.

„Important de menționat este faptul că nu toată lumea primește bursă și bursa nu se acordă pe merit. Adică, doar pentru că ai avut rezultate excepționale, nu înseamnă că primești bursă. Bursa este calculată în funcție de veniturile tale și ale familiei tale.

Deja este o competiție faptul că tu ai ajuns acolo, iar după ce ai ajuns acolo, ei vor să se asigure că aspectul financiar nu reprezintă o barieră. Este o formulă de calcul pe care o aplică la veniturile familiei tale”.

”Pentru mine, având în vedere că vin dintr-o familie modestă, nici nu s-a pus problema de a cotiza cu absolut nimic la studiile mele”.

Citește articolul integral în PRESShub.

ALEGEREA EDITORULUI