Fiu de judecătoare, eliberat din închisoare pentru că „a stat în detenţie în perioada cea mai frumoasă a vieţii sale”

822
Mihai Dafinescu / Facebook

Fiul judecătoarei Dafinescudin Gorj, a obținut liberarea condiționată după un an de detenție efectivă, deși a primit o pedeapsă de 4 ani și jumătate de închisoare pentru ucidere din culpă. Mihai Dafinescu a mai fost sancționat de 33 de ori de Poliție.

Celeritate de invidiat

Inginer silvic angajat la ocolul silvic condus de tatăl său, Mihai Dafinescu a fost eliberat condiționat pe motiv că „a stat în detenţie în perioada cea mai frumoasă a vieţii sale” și că „a stat în arest la domiciliu şi pe durata a pandemiei, (…) iar gestionarea stresului în timpul epidemiei de COVID-19 a implicat un consum nervos mai mare”.

Decizia instanței nu este definitivă.

Mama sa, Elena Dafinescu, este judecătoare la Tribunalul Gorj. Tatăl, Mihai, este șef de Ocol Silvic în Novaci.

Inițial, instanța a stabilit termen pentru judecarea liberării condiționate pe 5 septembrie, dar la cererea avocatului termenul a fost schimbat pentru 11 iulie.

Procurorii au contestat decizia Judecătoriei și următorul termen este 13 septembrie la Tribunalul Gorj. Astfel, cererea de liberare condiționată va fi analizată de colegii mamei condamnatului.

Citește și: Protectorul primarului din Caracal, tăcere totală după exploziile de la Crevedia

Argument pentru eliberare: a absolvit studii superioare

PRESShub a consultat motivarea Judecătoriei Craiova, instanța care i-a admis cererea.

Astfel, tânărul a susținut că a îndeplinit fracția obligatorie ce trebuie executată pentru a fi eligibil la liberare condiționată, atât în ceea ce privește numărul de zile efectiv executate, cât și ceea ce privește numărul de zile considerate ca executate.

Fiul judecătoarei Dafinescu săvârşeste pedeapsa în regim semideschis și a lucrat în penitenciar.

„Petentul mai arată că provine dintr-o familie solidă, a absolvit studii superioare, este de profesie inginer silvic”, se arată în motivare.

Mihai Dafinescu se află în executarea pedepsei de 4 ani, 6 luni şi 20 zile închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului, după ce a omorât o femeie, fiind băut la volan.

Beizadea, inginer silvic și jurist

Din oficiu, judecătoarea a cerut de la penitenciar fișa deținutului. Din document rezultă că Mihai Dafinescu a obținut judecarea cererii de liberare condiționată la două zile după ce a îndeplinit fracția obligatorie.

Articolul integral, în PRESShub.

ALEGEREA EDITORULUI