Comerțul pe Facebook cu mame surogat și bebeluși, o afacere care a explodat în România

600

Un grup de Facebook a devenit o veritabilă bursă pentru racolarea tinerelor din România, Republica Moldova sau Ucraina pentru a deveni mame surogat. Grupul funcţionează fără a fi deranjat de autorităţi, care sunt impasibile cu privire la faptul că aceasta ar putea fi o metodă folosită de reţelele de trafic de persoane.

Tinerele sunt tentate cu sume de bani generoase, însă nu îşi primesc niciodată recompensa promisă, ci doar sunt amăgite şi prinse într-o situaţie fără întoarcere.

„Cauți o mamă surogat?

Ai nevoie de spermă sau ovule de la donator? Vrei să devii mamă surogat sau donator?

Cauți informații despre adopție?

Luați în considerare tratamentul de fertilitate în Ucraina sau Europa? Bun venit în grupul nostru, unde căutăm posibile soluții!”, este mesajul postat în descrierea grupului de Facebook „Mamă purtătoare, mamă de surogat, mamele-surogat”, care are deja peste 600 de membri.

Grup de mame surogat
Grup de mame surogat

Rețea de mame surogat, destructurat în Grecia

Grupul de Facebook funcţionează ca o „bursă” unde cumpărătorii şi tinerele care îşi oferă serviciile se întâlnesc. În spate este însă o metodă de racolare folosită de reţelele de trafic de persoane.

În urmă cu două săptămâni, 30 de tinere din România, Ucraina, Moldova, Albania, Bulgaria și Georgia au fost identificate în Creta ca fiind traficate în scopul exploatării pentru prelevare de ovule și ca mamă surogat, multe fiind deja însărcinate, iar unele se aflau în ultimele săptămâni de sarcină.

Conform unui comunicat ECLER, un medic ginecolog, cunoscut în comunitatea orașului Chania din Creta, este „creierul” unei rețele de trafic de bebeluşi ce a fost destructurată în aceste zile de poliția greacă.

Citește și: Mame surogat din România exploatate în Grecia. Rețeaua destructurată

Potrivit informațiilor obținute de protothema.gr, bărbatul de 73 de ani, care este reprezentantul legal al unei clinici de fertilitate, ar fi înființat, în colaborare cu angajații de la centrul pe care îl conducea, un „paravan” pentru vânzarea și comercializarea bebelușilor, cu prețuri de vânzare variind între 70.000 și 120.000 euro pentru un copil.

Lista de clienți includea cupluri fără copii, cupluri de homosexuali sau bărbați singuri care doreau să devină părinți.

Astfel, cei care doreau să-și cumpere un copil încheiau contracte fictive de conviețuire cu femeile folosite de rețea ca mame surogat, urmând să se despartă după ce femeile nășteau copiii și îi predau celor interesați. În acest fel și pe baza unor documente false, încercau apoi să facă acte legale copiilor fără a intra în vizorul autorităților.

Grupul de Facebook „Mamă purtătoare, mamă de surogat, mamele-surogat” funcţionează, practic, exact care reţeaua descrisă mai sus.

„Doresc să fiu mamă surogat contra cost pentru suma de 15.000€”

„Buna , doresc să fiu mama surogat contra cost pentru suma de 15.000€ , sunt mamă a unei fetițe de 2 ani perfect sănătoasă, am vârsta de 20 de ani!”, scrie Denisa A., pe grup, în data de 22 august.

Anunțul de 15.000 de euro al Denisei A, pentru cei interesați de mame surogat
Anunțul de 15.000 de euro al Denisei A, pentru cei interesați de mame surogat

La scurtă vreme este şi anunţată printr-un comentariu că are un mesaj în privat.

O altă persoană, sub anonimat, anunţă că este în căutarea unei mame surogat şi că poate oferi 17.000 lei. Alţi membri o ceartă în comentarii, arătând că suma e prea mică.

Citește continuarea, în PRESShub.

ALEGEREA EDITORULUI