Șeful Poliției Locale Craiova are o proprietate invadată de bălării și ambrozie. Cetățenii au reclamat, nimic nu s-a-ntâmplat

1376
Terenul proprietatea șefului Poliției Locale Craiova pentru care cetățenii au reclamat prezența abundentă a vegetației
Reclame

Octavian Mateescu, directorul Poliției Locale a Municipiului (PLM) Craiova, are un teren năpădit de vegetație. Mai multe sesizări au fost făcute în ultimele săptămâni la Telefonul Cetățeanului cu privire la faptul că în zona străzilor și aleilor Plopului, Cocorilor și Stejarilor sunt proprietăți private neîngrijite, reclamând problema ambroziei.

Între ele se regăsește și un teren al șefului PLM Craiova, situat pe Aleea 3 Plopului. Cetățenii au reclamat că este plin de iarbă. Fiindcă cel puțin în privința proprietății lui nu s-a luat nicio măsură, iarba continuând să crească nestingherit, oamenii au revenit cu reclamațiile către administrația locală. Dar fără niciun efect în ceea ce-l privește.

Terenul lui Octavian Mateescu, care apare și în declarația sa de avere, achiziționat în 2007, are 800 de metri pătrați și este îngrădit.

Poliția Locală este cea instituția competentă să sancționeze încălcările Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea Municipiului Craiova, conform HCL nr. 107/2021. Adică angajații PLM, subordonații lui Mateescu, sunt cei care constată și sancționează faptele ce constituie contravenții, între ele numărându-se și lipsa activităților de îngrijire pentru împiedicarea dezvoltării haotice a vegetației spontane fără valoare dendrologică pe terenuri. Așa cum este în cazul proprietății sale.

Poliția locală a dat nenumărate amenzi pentru astfel de proprietăți neîngrijite, cu accent mare pe ambrozie, dat fiind faptul că planta provoacă grave alergii în rândul populației. Numai că, ce să vezi, Octavian Mateescu pare că aplică echivoc legea. Craiovenii sunt egali în fața legii, dar nu şi în faţa persoanelor care supraveghează aplicarea ei.

Terenul privat al șefului Poliției Locale Craiova, din Aleea 3 Plopului, reclamat pentru vegetația haotică

 

ALEGEREA EDITORULUI