În ce stadiu sunt lucrările la sediile Primăriei Craiova. Se pregătesc probele pentru iluminatul arhitectural

926
Sediul Primăriri Craiova, aflat în reabilitare

Proiectele de consolidare și reabilitare ale celor două clădiri ale Primăriei Craiova sunt în grafic, conform caietelor de sarcini și contractelor semnate, au precizat reprezentanții municipalității, la solicitarea Stiricraiova.

Pentru sediul Primăriei Craiova de la Palace: ”lucrările exterioare sunt aproape de finalizare, atât la învelitoarea clădirii, cât și la finisaje, urmărindu-se readucerea aspectului original al clădirii. În interior s-a schimbat tâmplăria, s-a înlocuit luminatorul, s-au montat instalațiile de climatizare, liftul și ușile, iar mozaicul din clădirea Palace este realizat în proporție de 80%. În prezent, se lucrează la montarea centralelor, pentru a asigura o temperatură optimă în timpul lucrărilor ce se vor efectua în perioada rece”.

Sediu Palace / Foto: Primăria Craiova

La sediul Primăriei de la English Park: ”instalațiile și vitraliile de la luminator și uși sunt finalizate în proporție de 100%, iar în prezent o echipă de specialiști lucrează la elementele decorative din interior, la restaurarea picturilor murale, a elementelor de stuco-marmură și a celor interioare de tâmplărie din lemn. Acoperișul sediului Primăriei de la English Park este reabilitat în proporție de 100%”.

Sediu principal / Sursa foto: Primăria Craiova

”Imediat ce vor fi finalizate fațadele de la ambele clădiri, vor începe și probele pentru iluminatul arhitectural”, mai spun reprezentanții Serviciului Imagine din cadrul instituției.

Schiță iluminare arhitecturală Primăria Craiova, conform AC Nr. 984 din 22.08.2022

Banii pentru reabilitarea celor două clădiri – inițial 15 milioane de euro – au fost împrumutați de administrația locală de la BERD. Ulterior, suma a fost suplimentată cu 9,2 milioane de euro. Lucrările au început în 2021, termenul de execuție fiind de 36 de luni. Firma care le execută este Recon SA.

Citește și

Sediul Primăriei Craiova va fi iluminat arhitectural

ALEGEREA EDITORULUI