Filă de istorie! Președintele CJ Dolj a mers personal la primarul Craiovei să depună actele pentru o autorizație de construire

903
Cosmin Vasile, președinte CJ Dolj, Olguța Vasilescu, primar Craiova
Reclame

Președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, a depus, joi, la sediul Primăriei Municipiului Craiova, documentația necesară pentru eliberarea autorizației de construire a complexului sportiv multifuncțional, care va fi edificat pe amplasamentul fostului Stadion „Tineretului”, au anunțat reprezentanții CJ Dolj în cuprinsul unui comunicat de presă. Momentul a fost surprins și în imagini. Merita, e drept, având în vedere că până acum era la modă tăiatul panglicilor, nu depunerea unor documente și cereri in persona

Cu alte cuvinte, mai e mult până departe, cu toate că, admitem, administrația județeană s-a mișcat bunișor până acum. Mai spun cei de la Consiliul județean Dolj, ”odată obținută această autorizație, demarăm procedura de atribuire a contractului de execuție și sperăm ca, în următoarele luni, să deschidem șantierul viitoarei arene sportive”. Nimic nou, dar, Doamne ajută!

Singurul complex sportiv din România cu velodrom indoor este cu un pas mai aproape de realizare. Am depus astăzi personal documentația și cererea pentru eliberarea autorizației de construire la Primăria Municipiului Craiova pentru complexul multifuncțional, care se va ridica pe amplasamentul fostului Stadion «Tineretului».

Cosmin Vasile, președinte CJ Dolj, Olguța Vasilescu, primar Craiova

Complexul va avea suprafețe de joc certificate pentru competiții internaționale de ciclism și atletism de categoria I, desfășurate pe una dintre cele mai mari suprafețe acoperite din țară. Pista de ciclism este singura de acest tip din România, cu caracteristici unice față de velodromurile indoor de la Plovdiv și Budapesta. În plus, vor putea fi montate suprafețe de joc pentru orice tip de sport de sală. Capacitatea noii săli va fi de aproape 7000 de locuri.

Reușim astfel să coagulăm un pol sportiv în Craiova, un complex care să întregească obiectivele destinate sportului de performanță deja realizate de administrația Lia Olguța Vasilescu: Stadionul de fotbal «Ion Oblemenco», Stadionul de Atletism și Sala Polivalentă.”

La sfârșitul lunii martie, CJ Dolj a aprobat studiul de fezabilitate pentru construirea complexului multifuncțional, potrivit căruia va fi realizată o bază sportivă cu parter, subsol și 3 etaje iar pe lângă pista de atletism și velodrom va include zone pentru probe precum săritura în înălțime, triplu salt, săritura cu prăjina sau aruncarea greutății. Investiția are o valoare totală estimată la aproximativ 370 de milioane de lei, inclusiv TVA”, se arată în informarea publică.