Craiovenii, invitați la ”cea mai mare Paradă a Costumelor de Epocă”, pentru recreerea atmosferei de la inaugurarea Parcului ”N. Romanescu”

2218
Alai în costume de epocă, fotografie cu rol ilustrativ / Sursa foto: Facebook/Lia Olguța Vasilescu

Parcul ”Nicolae Romanescu” din Craiova împlinește 120 de ani de la inaugurare. Realizat în mandatul primarului al cărui nume îl poartă, pe baza unui proiect de Édouard Rédont, premiat cu aur la Paris, parcul este unul dintre cele mai frumoase din Europa și cel mai vizitat obiectiv din Bănie.  

La moment aniversar, Primăria Craiova a anunțat că organizează cea mai mare Paradă a Costumelor de Epocă. 

Craiovenii sunt invitați cu mic, cu mare, la o plimbare pe acorduri de muzică de promenadă, însoțiți de trăsuri cu cai și mașini de epocă. Cu un joben, o pălărie, frac și rochie de epocă la purtător, haideți să călătorim în trecut și să descoperim împreună cum a fost la inaugurare”, a transmis municipalitatea.

Parada va avea loc sâmbătă, 30 septembrie 2023, începând cu ora 11.00, pe traseul Piața Mihai Viteazul – Calea Unirii – Parcul Nicolae Romanescu și va recrea atmosfera anilor 1900, ”din dorința de a retrăi parfumul acelor timpuri și de a (re)descoperi istoria unuia dintre cele mai frumoase parcuri din Europa”, se arată în comunicatul transmis presei.

Evenimentele dedicate Parcului Nicolae Romanescu se vor desfășura între 29 septembrie și 1 octombrie 2023 și vor include expunerea, în premieră, a medaliei de aur câștigată de Rédont la Paris în anul 1900, dar și a unor documente și schițe inedite. La fel ca în anul 1903, în parc se vor regăsi expoziții de pictură, concert de muzică militară, invitație la vals și multe alte surprize. Potrivit reprezentanților Primăriei Craiova, acestea vor fi anunțate pe www.primariacraiova.ro și pe pagina de facebook a municipalității. 

Medalia de aur obținută de proiectul lui Eduard Redont, la Paris, pentru parcul din Craiova

ALEGEREA EDITORULUI