Aleea principală a Parcului ”Romanescu” va primi numele arhitectului Édouard Redont

553
Alee Parc Nicolae Romanescu / Sursa foto: Facebook

Edilul Craiovei propune atribuirea numelui arhitectului Jules Édouard Redont aleii principale din Parcul „Nicolae Romanescu”. El este cel care a proiectat celebrul parc al Craiovei, pentru care a fost medaliat cu aur la Expoziția Internațională de la Paris din anul 1900.

Ca un omagiu adus celui care a fost Jules Edouard Redont, creatorul Parcului Nicolae Romanescu, propunem atribuirea denumirii Arhitect Jules Edouard Redont aleii principale ce definește traseul principal de la intrarea în parc, până la accesul din Strada Potelu”, se arată în cuprinsul inițiativei locale. În septembrie, obiectivul împlinește 120 de ani de la construcție.

Parcului, realizat în stil romantic, i-au fost conservate în timp elementele din conceptul lui Redont, precum cursurile de ape lungi, de peste 1970 ml, aleile pe aproape 27 km lungime, intrarea, monumentul Romanescu, Casa Bibescu, Chioșcul de Fier, Castelul medieval, lacul și debarcaderul, Podul Suspendat, cascadele, marele lac, Grădina zoologică, Hipodromul, Velodromul, teatrul de vară și numeroase statui și grupuri statuare.

Decizia privind boteazarea principalei alei a parcului cu numele creatorului său va fi luată în cadrul ședinței Consiliului Local Craiova de luna aceasta.

ALEGEREA EDITORULUI