REPER Dolj, obligat să anuleze un protest împotriva măsurilor fiscale din cauza corpului de balet al Operei Craiova

629
Piața Mihai Viteazu din Craiova / Sursa: gds.ro

Un protest pe care REPER Dolj intenționa să îl organizeze vineri, 29 septembrie, în centrul Craiovei, a fost anulat în ultimul moment fiindcă municipalitatea a stabilit să facă în Piața Mihai Viteazu, la aceeași oră, un spectacol de vals. REPER a anunțat că se opune modificărilor fiscale introduse de Guvernul Marcel Ciolacu, pentru că ”pun în pericol principiile unei societăți libere și echitabile.

”Ceea ce a început ca o acțiune de reducere a deficitului bugetar s-a transformat într-o povară pentru mediul antreprenorial și pentru toți cetățenii!”, anunțau liderii de la Dolj.

Potrivit acestora, la Craiova ar fi trebuit ca astăzi să aibă loc un protest împotriva măsurilor de austeritate fiscală introduse de Guvernul Ciolacu. Însă, susțin aceștia, organizarea le-a fost refuzată întrucât în centrul orașului va avea loc un spectacol al Operei Craiova dedicate celebrării a 120 de ani de existență a Parcului Romanescu.

REPER: Antreprenorii și cetățenii sunt cei sacrificați 

”Aveți rate? Vor crește! Sunteți salariat și aveți tichete de masă? Veți plăti CASS și pentru ele. Aveți o mică afacere? E posibil ca în curând să-i declarați falimentul. N-aveți propria locuință? Vor fi si mai scumpe. Siguranța locurilor de muncă? Cel puțin în cazul IMM-urilor, aceasta va deveni un mit. Sunt doar câteva dintre repercusiunile măsurilor fiscale pe care Guvernul PSD-PNL le impune pentru o așa-zisă eficientizare a cheltuielilor publice. În realitate, nu e nimic altceva decât o mascaradă, în spatele căreia privații și cetățenii sunt, din nou, cei sacrificați în favoarea statului și conducătorilor autotputernici care mimează soluții salvatoare”, arată organizația REPER Dolj.

Guvernul şi-a propus să colecteze 100 de miliarde de lei de la mediul privat şi doar 16 miliarde de lei din propriul buzunar. Pentru Marcel Ciolacu echitate înseamnă 85% greutate pusă în cârca antreprenorilor și 15% în cea a statului. Acest dezechilibru ne va pune în brațe rate mai mari, prețuri mai mari și inflație, iar cei mai afectați vor fi, ca de obicei, românii cu venituri mici. Evaziunea fiscală nu se reduce punând taxe suplimentare în spinarea oamenilor cinstiți, care își plătesc dările. Din păcate, atât a putut guvernarea liberal-social-democrată: «luăm de la cei corecți, ca să dăm la cei care cară milioane cu portbagajul»”, declară Cosmin Poteraș, senator de Dolj și președintele REPER Craiova.

La rândul său, Carmen Stângă, președintele REPER Dolj, afirmă că: “PSD a susținut mereu economia bazată pe consum, nu pe investiții, consum întreținut cu bani împrumutați. De asta am ajuns aici”.

Ciolacu pare ca n-a-nțeles nimic. Valoarea adăugată vine din zona antreprenorială, nu din birourile instituțiilor publice! De la PFA-uri și până la multinaționalele hulite de ei, pe banii si riscul lor, prin munca salariaților. Tot ce cer acești oameni este să nu se mai modifice Codul Fiscal peste noapte, netransparent și arbitrar. Și cum îi răsplătește Guvernul Ciolacu? Ne spune Consiliul Economic și Social: povara deficitului este 85% pe mediul privat. Noi, partidul REPER, spunem STOP Suprataxării! Soluția este digitalizarea și profesionalizarea ANAF, nu taxe pentru cei corecți și protecție pentru clientela de partid“, spune carmen Stângă, liderul județean al REPER Dolj.

Protest suprimat din cauza… valsului

În fața unor astfel de măsuri antieconomice, REPER a transmis autorităților încă de luni, 25 septembrie, o informare privind organizarea unui protest în ziua de vineri, 28 septembrie, de la ora 18:00, denumit “STOP SUPRATAXAREA”, în care craiovenii să-și facă vocea auzită. Dar, sub pretextul desfășurării unui eveniment cultural, pe care administrația l-a programat ulterior  în același loc și timp, organizarea protestului nu a fost permisă. Nici atunci, nici în zilele următoare, indiferent de oră. În centrul Craiovei s-a hotărât ca sărăcia să pară avere, fiind camuflată cu lapte și miere. Autoritățile ne-au propus alte locații, precum Sala Polivalentă sau Parcul Tineretului. Din acest motiv, am decis să anulăm protestul.

Suprimarea protestului pe care l-am anunțat public pentru vineri, ora 18:00, este încă o confirmare a modului în care Craiova este administrată: cu dispreț față de cetățean, folosind politica pumnului în gură. În niciuna dintre zilele de vineri, sâmbătă și duminică nu ne-a fost aprobată manifestarea împotriva măsurilor fiscale în centrul orașului, ci ne-au propus locații alternative în bătaie de joc. Bine că nu ne-au trimis undeva pe câmp. Vorba unui pesedist celebru: «Pentru că pot!». În timp ce țara se sufocă sub bocancul lui Ciolacu, doamna primar ne invită la vals în același loc, la ceeași oră la care era programat protestul împotriva sărăciei. Pentru că asta se vrea”, declară președintele REPER Craiova, Cosmin Poteraș.

ALEGEREA EDITORULUI