Alexandra Presură, noul președinte al Organizației de Femei a PSD Dolj

1167
Alexandra Presură, președinte OFSD Dolj / Foto: PSD Dolj

Organizația de Femei Social Democrate (OFSD) Dolj si-a ales conducerea, sâmbătă, în cadrul Conferinței Județene, în urma votului fiind desemnata Alexandra Presură, au anunțat reprezentanții PSD, în curprinsul unui comunicat de presă. Totodată a fost constituit si Biroul Executiv de conducere al OFSD Dolj,  care va fi condus de secretarul Mihaela Bărbieru.

Astăzi avem șansa să ne conectăm la adevărate surse de inspirație, prin prezența invitaților noștri, împreună cu care vom dezbate teme prioritare, teme ce au în prim plan rolul femeii în societate și politică, atât la noi în țară, cât și la nivelul Uniunii Europene. În organizația PSD Dolj, femeile sunt susținute, de aceea în momentul de față, la nivelul județului nostru avem 4 femei parlamentar, 8 femei primari, 4 femei viceprimar, inclusiv la Craiova, 10 femei vicepreședinte PSD Dolj, și 97 de femei consilieri. În acest sens, mulțumim conducerii PSD Dolj pentru susținere și încredere”, a declarat Alexandra Presură

La conferinţa de alegeri au fost prezenţi presedintele PSD Dolj, europarlamentarul Claudiu Manda, prim-vicepreședintele PSD Dolj, Cosmin Vasile, președintele PSD Craiova, Lia Olguța Vasilescu, împreuna cu Biroul Permanent Județean al PSD Dolj.

Invitate la Conferința Județeană de Alegeri a OFSD Dolj au fost și Rovana Plumb – europarlamentar, Corina Crețu – europarlamentar, Natalia Intotero – ministrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor, Simona Bucura – ministrul Muncii, Maria Grapini – europarlamentar, Maria Lazar – secretar OFSD Romania, Maya Teodoroiu – deputat, Mariana Cîrstea – secretar general adjunct la Ministerul Fondurilor Europene, Manuela Catrina – subsecretar de stat – Directoratul Național de Securitate Cibernetică, Anca Burdușanu – președinte OFSD Gorj, Corina Sulger – președinte OFSD Olt.

”Ca fapt inedit, la finalul discursului prim-vicepresedintelui Cosmin Vasile, barbatii prezenti in sala au avut un mic protest, ridicand mai multe pancarte cu mesaje prin care cereau egalitate de sanse a barbatilor cu femeile din PSD Dolj”, se mai arată în comunicatul remis presei.

Discurs presedinte PSD Dolj, Claudiu Manda:

Salut prezenta doamnelor invitate si a colegilor. Faptul ca la Conferinta Judeteana de Alegeri a OFSD avem trei doamne europarlamentar, trei ministri, dintre care doua doamne si pe colegul nostru domnul Adrian Câciu, si secretari de stat arata pretuirea si respectul pe care PSD Dolj si OFSD Dolj le-au castigat la nivel national. Este meritul intregii echipe, al Organizatiei de Femei si vreau sa va multumesc tuturor doamnelor si colegilor din PSD Dolj pentru ca prin tot ceea ce faceti la nivelul administratiei si politicii ma faceti sa fiu mandru de voi! Ma faceti sa merg la Bucuresti cu pieptul in fata spunand ca reprezint una dintre cele mai puternice organizatii din tara. Daca vorbim de numar de voturi sau procente am fost in ultimii zece ani de zile in top 3. Le spun bun venit in PSD noilor membre si le multumesc doamnelor care performeaza in politica si administratie! Ne mandrim cu rezultatele voastre si va rog sa o tineti tot asa! Va rog sa ma sustineti ca anul viitor, la alegerile locale, pe fiecare lista de consilieri locali in zona eligibila sa se regaseasca cel putin o femeie, cel putin un tanar si presedinta OFSD Dolj sa ocupe un loc in Parlamentul Romaniei”, a declarat președintele PSD Dolj, Claudiu Manda.

ALEGEREA EDITORULUI