(VIDEO) Olguța Vasilescu vrea ca un ales local să fie dat în judecată fiindcă a numit RAADPFL Craiova ”pușculiță de partid”

1352
Olguța Vasilescu, arhivă/Foto: Remus Badea
Reclame

Deranjată de o afirmație a liderului aleșilor USR, făcută în plenul Consiliului Local reunit online, că Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova ”este pușculiță de partid”, la fel și Compania de Apă, Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, a declarat că speră ca alesul să fie reclamat în instanță.

Sper din toată inima ca cei din conducerea RAADPFL să-l dea în judecată pe domnul Drăgoescu pentru afirmația că RAADPFL Craiova este pușculița de partid. Să și dovedească aceste afirmații, dacă nu, să plătească pentru ele”, a spus Olguța Vasilescu.

Declarația primarului a venit în contextul în care anterior Cezar Drăgoescu ceruse din nou lămuriri cu privire la majorarea cu 50% a taxei la gunoi aplicată vara aceasta și la faptul că ECO Dolj tot primește bani, la fel și RAADPFL Craiova.

Ați pomenit că iar se dau bani la RAADPFL, greșesc?”, a intervenit un consilier de la PSD. ”Nu, la pușculița de partid. Nu, nu greșiți, la CAO și RAADPFL”, i-a răspuns Drăgoescu lui Romulus Nicolicea.

Acesta din urmă i s-a adresat în continuare useristului, explicându-i că RAADPFL are multe alte responsabilități, nu doar florile, între care administrarea cimitirelor, grădina zoologică, mobilierul stradal, sistemul de semaforizare și managementul de trafic, sala polivalentă și altele, acesta fiind motivul pentru care primește bani suplimentar. ”Deci, haideți să lăsăm un pic RAADPFL-ul în pace legat de faptul că nu face decât panseluțe”, a conchis Romulus Nicolicea.

Olguța Vasilescu: ”Colectăm noi taxa de gunoi pentru că așa e legea”

După ce și-a manifestat speranța că Cezar Drăgoescu va fi acționat în judecată, edilul a mai spus că banii alocați RAADPFL sunt pentru reparația mobilierului stradal, grădina zoologică și întreținerea cimitirelor.

În ceea ce privește taxa de gunoi, o colectăm noi pentru că așa este legea: numai primăriile pot să colecteze taxe, nu și firmele private. În ceea ce privește costul, suntem în media țării. Colegul dumneavoastră de la Băcău, poate-l întrebați, are 22,5 lei taxa de salubrizare, și Brașovul la fel. Deci, asta cu administrațiile PSD că au sume mai mari, nu ține

Doamna primar, vă mulțumesc mult. Să știți că nu mă intimidați cu aceste acțiuni și dări în judecată deloc”, i-a spus Cezar Drăgoescu Olguței Vasilescu după ce edilul și-a încheiat explicațiile.

Foarte bine (…) să nu mai jigniți aiurea instituții publice, persoane și așa mai departe”, a comentat și primarul.

Citește și:

Craiova cumpără peste 600.000 de lalele, narcise și zambile

ALEGEREA EDITORULUI