(VIDEO) Polițiștii au scos la înaintare armele și autospecialele pentru liceenii din Craiova

609

Elevii de liceu din anii terminali, de la mai multe unități școlare din Craiova, au participat, ieri, la invitația poliţiştilor doljeni, la ateliere interactive şi prezentări ale structurilor. Scopul a fost promovarea profesiei și atragerea tinerilor către meseria de polițist.

Liceenii au putut admira tehnica din dotarea „mascaților”, dar și autospecialele de poliție rutieră, motocicleta de poliție și instrumentele polițiștilor criminaliști.

Printre dotările expuse de poliţişti s-au aflat autospeciala din dotarea Biroului pentru Protecția Animalelor, special destinată transportului animalelor rănite, dar și autospeciala aflată în dotarea Serviciului Rutier – Educație Rutieră, echipată pentru familiarizarea adolescenților cu indicatoarele rutiere și regulile de circulație pe drumurile publice.

Elevilor le-a fost explicat și arătat modul în care fiecare dintre structuri folosește tehnica specifică din dotare pentru a ancheta sau a executa o misiune.

Se fac înscrieri la două dintre școlile de agenți ale MAI

Întrebările şi curiozităţilor vizitatorilor au fost dintre cele mai diverse, acestora fiindu-le oferite toate explicaţiile, sfaturile şi îndrumările necesare, pentru a deveni poliţişti, în contextul în care ne aflăm în plin proces de înscriere la şcolile de agenţi de poliţie. Până la 5 noiembrie 2023, Inspectoratul de Poliție Județean Dolj primește cereri de înscriere pentru două dintre unitățile de învățământ postliceal ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv Şcoala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina şi Şcoala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureşan” Cluj Napoca”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cristain Grigorescu.

Anunțul de recrutare, cu toate detaliile necesare înscrierii, modelele documentelor și detaliile aferente celorlalte etape de desfășurare a concursurilor, pot fi accesate pe adresa de internet a I.P.J. Dolj, fiind disponibile AICI.

ALEGEREA EDITORULUI