Un investitor vrea să construiască un hotel de 10 etaje în Craiovița Nouă

2940
Cu roșu, imobilul teren pe care firma intenționează să ridice hotelul de 10 etaje

O firmă privată din Craiova, care deține un teren de circa 1.700 mp între Calea Severinului și Bulevardul Dacia, în spatele Fântânii Obedeanu, vrea să ridice un hotel. Construcția va avea două subsoluri, pentru parcarea autoturismelor, și 10 etaje.

În stânga, Fântâna Obedeanu, în fundal bloc de locuințe / Sursa foto: captură Google Maps

Imobilul nu are ieșire directă la Bulevardul Oltenia, conform certificatul de urbanism (CU) emis în vederea construirii hotelului. Asta pentru că în capătul aleii dintre blocuri a fost amenajată o platformă de containere îngropate. Accesul ar urma să se facă pe aleea unui un bloc de locuințe colective, blocul T3, aflat în imediata apropiere.

Deoarece accesul către imobilul dumneavoastră este obturat – pe planul de amplasament și delimitare a imobilului, pe aleea de acces este figurat containere îngropate, se va reglementa juridic accesul auto si pietonal pe latura de Sud-Est”, se menționează în documentul emis de urbaniștii din Primăria Craiova.

Platforma de containere îngropate / Sursa foto: captură Google Maps

Se propune: construire imobil 2S+P+10E, cu destinația hotel și parcări la subsoluri, P.O.T. propus=20% și C.U.T. propus=2,20. Condiții: (…) Se vor amenaja spații verzi și plantate în conformitate cu prevederile R.G.U. nr.525/1996 atât la nivelul solului, cât și pe verticală (pe înălțimea clădirii – exemplu jardiniere, ornamente fațadă);

Asigurarea locurilor de parcare se va face exclusiv în incinta proprietății conf. RLU aprobat prin H.C.L. nr.489/2021 si respectarea NP 24/1997 normativ pt. proiectarea si executia parcajelor pt. auto; (…)

Se va respecta R.L.U. aprobat cu H.C.L. nr.505/2011, privind fațadele și cromatica clădirilor, modificat cu H.C.L. nr. 304/2015 si H.C.L. nr. 231/2021; Se va respecta Legea nr.114/1996 a locuinței.

Balcoanele și logiile vor respecta estetica funcțiunii. Se poate construi numai în baza avizelor favorabile ale detinătorilor de utilităti și cu respectarea conditiilor din acesta. Bransamentele/racordurile la utilitati vor face obiectul altor solicitări”, se mai menționează în CU.

Societatea care intenționează să ridice hotelul, M&L AUTO SRL din Craiova, are ca obiect de activitate cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii. Firma a mai construit în oraș blocuri de locuințe colective.

Într-o versiune anterioară, societatea inițiase demersuri pentru generarea unui P.U.Z. pentru reconsiderarea urbanistică a intersecției Bvd. Oltenia – Calea Severinului în vederea construirii unui imobil S+D+P+1-10 retrase, cu funcțiuni complexe de alimentația publică (restaurant), hotel, aparthotel și birouri.

ALEGEREA EDITORULUI