Salubritatea din Craiova și-a făcut website nou și mai scump de aproape șapte ori decât prețul pieței

647
Reclame

La finalul lunii octombrie, reprezentanții societății de salubrizare a orașului, Salubritate Craiova, au anunțat lansarea noului site al companiei. Din descrierea acestora, noua platformă are un look nou, proaspăt, user-friendly și sub un nou slogan venit să încurajeze și să reamintească mereu de puterea unei comunități: #CraiovaCuratăÎmpreună. Numai că responsabilii de comunicare au uitat să spună că au dat pe site o sumă uriașă, de aproape șapte ori mai mare decât prețul pieței: circa 8000 de euro.

Îi chemăm, și de data aceasta, mai aproape de noi, pe noul website unde pot face mai ușor sesizări ori cereri, unde pot beneficia mai simplu de serviciile noastre ori unde pot aplica pentru un loc de muncă, direct online. Noul website vine să completeze deja existentul www.adapostcanincraiova.ro, făcut pentru și în interesul câinilor cazați la Adăpostul canin Craiova, pe care oamenii îi pot cunoaște direct pe site și care pot fi adoptați mult mai ușor”, se arată într-un comunicat emis de Salubritate Craiova.

39.501 lei pentru site și niște machete

Salubritate Craiova a făcut achiziție directă din catalogul electronic de la Pion Media, o firmă din Craiova, și a plătit pentru site 39.501 lei. Conform unui răspuns transmis către redacția Lupa, prestatorul de servicii s-a angajat ca în această sumă să asigure proiectarea și realizarea site-ului, hosting și mentenanță pe durata realizării acestuia, servicii de design grafic pentru campaniile publicitare realizate de brand pentru perioada de un an, analiză și monitorizare imagine brand in mediul on-line și să acorde consiliere de specialitate.

Ar fi fost lăudabil efortul celor de la Salubritate Craiova dacă la atâția bani craiovenii ar fi putut să își achite facturile online sau măcar atunci când consultau politica de confidențialitate erau direcționați către o pagină nouă din site și nu li s-ar descărca în calculator, tabletă sau telefon un document în format pdf.

La o scurtă cercetare pe piață, pe catalogul electronic, cea mai mare ofertă făcută de alți prestatori din țară se ridică la suma de 24.000 lei, în timp ce unii dintre it-iști își oferă serviciile pentru proiectare și realizare site la suma de 1.150 lei.

ALEGEREA EDITORULUI