Grădinița ”Piticot” a împlinit 45 de ani. Aniversarea s-a încheiat cu-n târg de toamnă minunat!

948

De 45 de ani, Grădinița cu Program Prelungit ”Piticot” din Craiova dă aripi copiilor. Primii piticoții au ajuns demult oameni mari, fiind succedați de noi și noi generații, până în ziua de azi. Fără îndoială, poveștile de la început de drum vor continua și de aici încolo.

Mult mai tânăr, dar cu șanse mari să ajungă la cel puțin anii pe care i-a împlinit unitatea de învățământ preșcolar, Târgul de toamnă ”Piticot” a fost încununarea acțiunilor și manifestărilor pe care conducerea și cadrele didactice le-au organizat toată săptămâna, alături de copii, dar și de părinți și bunici.

Evenimentul, ajuns la a VI-a ediție, a avut loc azi, după o săptămână cu multe activități și vizite dincolo de spațiul grădiniței. Din timp, copiii au confecționat împreună cu educatoarele obiecte de decor și alte surprize. Acasă au pregătit cu mămicile gustări dulci și acre, pe care azi le-au scos la vânzare. 

Prăjituri, murături, zacuscă, dulcețuri, pâine, bulion, dovleci, nuci, castane, mere și pere, dar și urcioare, căni sau alte obiecte de artizanat au fost oferite în schimbul sumei de pe etichetă sau, după caz, în funcție de aprecierea fiecăruia.  

Este primul mare târg de anvergură, până anul acesta a fost doar cu lucrările copiilor. Am hotărât să facem ceva mai frumos și mai mare, cu ajutorul părinților, cărora le mulțumim extraordinar de mult pentru tot ce-au făcut pentru noi și pentru copilași. Am amenajat standul cu lucrări ale copiilor, cu produse de la părinți, produse făcute cu dragoste. Noi nu am avut prețuri stabilite, fiecare a dat cât a considerat. O parte din bănuții strânși vor merge către preșcolarii noștri, cealaltă către o cauză frumoasă, pentru a bucura și alți copii”, a povestit Mirela Calu, educatoare a Grupei Mari A – Albinuțe din cadrul grădiniței.

Dar din dar se face Rai!

Practic, toată lumea și-a adus aportul pentru organizarea acestui eveniment, pentru un scop comun cu beneficii multiple: o după-amiază petrecută de copii și cadrele didactice alături de părinți și prieteni, emoții pozitive, muncă în echipă, distracție și, nu în ultimul rând, o pușculiță cu bani. Și a fost minunat! 

Grădinița cu Program Prelungit Piticot are 250 de preșcolari împărțiți în 10 grupe. Fiecare grupă a avut deschis un stand amenajat așa încât să îi reprezinte, cu produse pe care cadrele didactice le-au realizat împreună cu copiii și cu ajutorul părinților. Am avut și două photo corner, pentru ca cei mici să se fotografieze și să rămâne cu amintirile. Am avut și o zonă de joacă, pentru ca cei mici să nu se plictisească cât părinții fac târguieli. Am jucat ”X și 0” cu mere și cu ardei gras, ca să nu ni se facă sete am amenajat o zonă cu limonadă, cu ceai, cu cafea pentru toată lumea. 

Bănuții pe care îi vom strânge în cadrul acestei acțiuni îi vom direcționa către o altă sărbătoare importantă, Sărbătoarea Crăciunului. În cadrul serbărilor pe care le vom organiza îl vom aștepta pe moșul, care va veni cu daruri încărcate, ca urmare a generozității părinților. O altă parte a bănuților se va duce către acțiuni de voluntariat, pentru copiii cu nevoi speciale și cei cu posibilități materiale mai puține”, a precizat Florentina Niculeanu, directorul Grădiniței ”Piticot”.

Copiii au lucrat și cu profesori din Spania

Săptămâna care tocmai s-a încheiat a fost animată de mai multe activități. Copiii au mers în vizită la Aeroportul Craiova, la Inspectoratul pentru Situații de Urgență și la cofetărie, unde nu doar au gustat, dar au și lucrat. 

Săptămâna aceasta am marcat împlinirea a 45 de ani de la înființarea grădiniței, o sărbătoarea importantă pentru noi și încheiată azi, cu ediția a șasea a Târgului Piticot. Au fost vizite în diverse locuri, astfel încât copiii să poată să vadă unde pot ajunge ca urmare a parcurgerii anilor de școală, dar au și primit vizite foarte importante, precum cea a unui medic stomatolog și cea a medicului școlii. Totodată, au desfășurat activități alături de două doamne profesoare din Spania, care s-au aflat săptămâna aceasta la noi în grădiniță pentru un schimb de experiență în cadrul unui proiect Erasmus.

Ieri am avut și un simpozion internațional, cu o participare numeroasă, astfel că târgul de azi a încheiat foarte frumos toate aceste manifestări pe care le-am desfășurat în această săptămână specială dedicată împlinirii a 45 de ani de la înființarea grădiniței noastre. Cred că toată lumea s-a simțit bine, de la cel mai mare, la cel mai mic, ceea ce înseamnă că toată munca noastră, a tuturor, copii, cadre didactice și părinți a fost încununată de succes”, a declarat directoarea Florentina Niculeanu.

 

 

ALEGEREA EDITORULUI