Cum au învins 500 de oameni Consiliul Județean Ilfov, care voia să facă o nouă groapă de gunoi lângă groapa de gunoi care-i intoxică deja

403

Singura groapă de gunoi care funcționează în județul Ilfov a transformat viața a peste 360.000 de oameni într-un calvar. Hidrogenul sulfurat, eliberat mai ales seara și în weekend, când autoritățile de control nu lucrează, pătrunde în case chiar și cu geamul închis și le pune viața în pericol.

Consiliul Județean (CJ) Ilfov nu a făcut mai nimic să-i ajute pe acești oameni. În schimb, în aprilie, a început demersurile pentru deschiderea unei noi gropi de gunoi chiar lângă cea existentă. Și tot în apropierea caselor unor oameni care sunt deja intoxicați.

Scurt istoric al undei decizii proaste

Tot gunoiul din București și Ilfov este depozitat în prezent într-o singură groapă, cea de la Vidra, care este aproape plină. Prin urmare, este nevoie rapidă de un centru nou de management al deșeurilor care continuă să curgă în valuri de la cei aproape 4 milioane de locuitori din zonă.

Această realitate nu o contestă nimeni. Dar ce i-a enervat pe locuitorii din Vidra, Berceni, Jilava și celelalte comune învecinate a fost că CJ Iflov nu a căutat o soluție de o plasa departe de comunitate, ci a ales să amenajeze noua groapă aproape de casele lor.

Un grup de inițiativă a încercat să discute cu autoritățile locale, explicându-le că viața lor este deja un calvar și că nu trebuie să fie pedepsiți și mai rău. Dar pentru că nu a fost cale de înțelegere, au apelat la artileria grea: 500 de oameni au dat în judecată Consiliul Județean, într-un proces colectiv.

Citește continuarea în PRESShub.

ALEGEREA EDITORULUI