Primăria îi dă Universității un spațiu pe ”Unirii”, în ”scop cultural, educativ și pentru promovarea atracțiilor Craiovei”

529
Captură foto: Google maps
Reclame

Municipalitatea intenționează să atribuie gratuit Universității din Craiova un spațiu situat la parterul blocului 21, pe Str. Unirii. Conducerea instituției de învățământ superior susține că va fi folosit pentru ca cetățenii din Craiova și vizitatorii orașului să aibă acces la ofertele și serviciile Universității din Craiova, dar și să să promoveze atracțiile municipiului.

Nu este clar scopul în care va fi utilizat imobilul, cu o suprafață de circa 66 mp, în solicitarea adresată autorității făcându-se precizări foarte generaliste ale activităților care ar urma să aibă loc în el.

Vă rugăm să aprobați atribuirea în folosință gratuită a unui spațiu pe str. Unirii, bloc 21 parter din Craiova. Spațiul va fi amenajat, îngrijit și dotat corespunzător de aceasta pentru a fi folosit de către cadre didactice, studenți, structuri și subunități ale Universității din Craiova, în scopul desfășurării de activități prin care se va facilita accesul cetățenilor municipiului Craiova și vizitatorilor acestuia la ofertele și serviciile diferitelor structuri ale acesteia, în scop cultural, educativ și pentru promovarea atracțiilor municipiului”, se menționează în adresa transmisă de Universitatea din Craiova către Primărie în cursul săptămânii trecute.

Tot aici, conducerea Universității mai arată că ”activitățile sus-menționate sunt complementare celor didactice și de cercetare și nu se vor putea desfășura în spațiile Universității, care sunt altfel organizate și au un alt regim de lucru”.

Ținând cont de faptul că Universitatea din Craiova este o instituţie academică de referinţă în zona Olteniei, care asigură pregătirea studenților în multiple specializări, competențele dobândite de aceștia fiind necesare în diverse domenii sociale (industrie, educație, agricultură, economie etc), în vederea susținerii, promovării și dezvoltării procesului de învățământ superior, care reprezintă un serviciu de interes public, propunem promovarea proiectului de hotărâre privind darea în folosinţă gratuită a spațiului”, arată Primăria Craiova.

Dacă aleșii locali vor decide că e oportună darea în folosință gratuită a spațiului, cu altă destinație decât cea de locuință, în suprafață de 66,32 mp, care aparține domeniului privat al Craiovei, Universitatea îl va putea folosi timp de 4 ani. Predarea – primirea spaţiului ar urma să se facă în 30 zile de la adoptarea hotărârii.

Rămâne de văzut ce activități vor întreprinde mai exact cei de la Universitate.

ALEGEREA EDITORULUI