Rețeaua de apă și canal a Spitalului Regional de Urgență Craiova se face pe banii CAO. Apa va fi adusă de la Stația Șimnic

426
Macheta Spital Regional de Urgență Craiova / Sursa foto: Ministerul Sănătății

Compania de Apă Oltenia (CAO) și-a luat angajamentul că va realiza rețeaua de apă și canalizare pentru viitorul Spital Regional de Urgență (SRU) din Craiova. În acest sens, CAO anunță că a lansat licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor.

Potrivit unui comunicat remis presei, apa potabilă va fi adusă de la Stația Șimnic (Șimnicul de Jos), printr-o conductă special creată pentru spital, cu o lungime de peste 2 kilometri, care va trece pe sub Centura de Nord a Craiovei și va asigura viitoarei unități medicale un necesar minim de 1.000 mc/zi.

Compania mai menționează că pe traseul conductei va fi construită și o stație de pompare, dotată cu echipamente de înaltă performanță.

”Pe lângă conducta prin care se face alimentarea cu apă a unității medicale, proiectul prevede și realizarea a peste 2 kilometri de rețea de canalizare menajeră și a peste un kilometru de canalizare pluvială, care vor subtraversa, de asemenea, șoseaua de centură, pe o porțiune de 50 de metri”, anunță CAO.

Investiția este estimată la 9,8 milioane de lei (TVA inclus). Banii provin din bugetul propriu, conform angajamentului asumat și aprobat în decembrie 2022 de acționarul majoritar al CAO – Municipiul Craiova, prin Consiliul Local.

”Pentru Compania de Apă Oltenia, implicarea în dezvoltarea comunității locale este o țintă permanentă. Ne bucurăm să punem o piatră de temelie la acest proiect extrem de important pentru întreaga regiune a Olteniei. Sănătatea este unul dintre pilonii principali în orice societate și, de aceea, ne luăm în serios rolul prin care putem sprijini construirea Spitalului Regional de Urgență din Craiova”, arată reprezentanții Companiei de Apă Oltenia.

Data limită de depunere a ofertelor pentru licitații este 22 decembrie 2023. Criteriul de atribuire a contractului este “cel mai bun raport calitate – preț”.

Spitalul Regional de Urgență va fi construit pe Strada Teilor, nr. 121, cu acces direct din Centura de Nord a Craiovei și din Str. Prelungirea Teilor.

ALEGEREA EDITORULUI