Șeful PSD Dolj, Claudiu Manda, a uitat de familia tradițională. Nu mai vrea ”bărbat” și ”femeie” în Parlamentul European

1173
Sursa foto: Libertatea

Europarlamentarul Claudiu Manda, președintele PSD Dolj, a votat în Parlamentul European (PE) pentru înlocuirea sintagmei ”egalitate între bărbați și femei” cu ”egalitate de gen” în tratatele Uniunii Europene. Parlamentul European a adoptat, pe 22 noiembrie 2023, o rezoluţie care include mai multe propuneri pentru reforma UE, respectiv modificarea tratatelor Uniunii Europene.

Votul social-democratului Claudiu Manda este surprinzător pentru că se declara aprig susținător al ”familiei tradiționale”. În 2018, el chema românii să voteze cu ”Da” la Refendumul pentru familie. Inițiatorii și-au dorit atunci modificarea Constituției, mai exact înlocuirea articolului 48 care spune că ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi”, cu o formă explicită ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”.

Am votat! Votează și tu! Eu nu vreau să îmi pun problema la nuntă (nunta fiului său n.r.) dacă o să fiu socru mare sau socru mic”, scria Claudiu Manda, pe Facebook, în 2018.

De altfel, șeful PSD Dolj se declara încrezător că ”poporul român va vota în aşa fel încât să păstrăm familia tradiţională, în niciun caz să nu avem tendinţe progresiste sau ultraprogresiste, cum vedem în alte ţări”.

Redacția Stiricraiova.ro l-a contactat pe eurodeputat pentru un punct de vedere. Întrebat ce l-a determinat să voteze pentru scoaterea termenilor ”femeie” și ”bărbat” din documentele Uniunii Europene, acesta a lăsat impresia că nici măcar nu știa ce a votat. Claudiu Manda nu a răspuns solicitării redactorului Stiricraiova până la ora publicării acestui material.

Marcel Ciolcau și Claudiu Manda ”să explice cum au permis renunţarea la familia tradiţională”

Solicităm PSD, dlui Marcel Ciolacu, dar şi dlui Claudiu Manda să explice cum au permis renunţarea la familia tradiţională, pilonul de bază al societăţii româneşti si a religiei noastre ortodoxe. (…) După trei ani de locuit în Bruxelles se pare că a devenit ‘cetăţean european’ şi nu mai este la fel de revoltat, iar prin votul acordat, nu îi mai pasă de familia tradiţională, formată dintre un bărbat şi o femeie!”, a transmis Partidul Arca Naţiunii Române, într-un comunicat de presă, după ce a luat la cunoştinţă votul în Parlamentului European al ”așa-zişilor europarlamentari români”.

Terheș: ”E absurd sa pretinzi ca vrei egalitate intre doua chestiuni relativ”

Pe de altă parte, eurodeputatul Cristian Terhes și-a acuzat colegii din PE de suprimarea suveranitatii statelor-membre UE: „Majoritatea europarlamentarilor au votat pentru transformarea UE într-o federatie, precum si inlocuirea termenilor ‘femeie’ si ‘barbat’ din tratatele UE cu ‘gen’”, a scris acesta într-o postare pe Facebook, acuzând în mod direct USR-ul. Însă, printre ”neomarxiștii” de la Uniți Salvăm s-au numărat și alții.

”Printre alte modificari dorite de neomarxisti la tratate, este si inlocuirea sintagmei ‘egalitate intre femei si barbati’ cu ‘egalitate de gen’”, a scris Teheș. Bărbat si femeie sunt doua realitati distincte, ce pot fi clar identificate. ‘Genul’, in schimb, este un construct social relativ, schimbator. E absurd sa pretinzi ca vrei egalitate intre doua chestiuni relative, ce se pot schimba mereu”, opinat europarlamentarul Cristian Terhes.

El a publicat și lista cu voturile aleșilor români din PE, din care se observă și votul ”Pentru” dat de Claudiu Manda.

Sursă captură foto: Cristian Terheș/Facebook

ALEGEREA EDITORULUI