Un brad origami, de Cartea Recordurilor, va fi inaugurat la Craiova

881

Un brad inedit, realizat de-a lungul a patru ani, urmează să fie inaugurat pe 7 decembrie, la Facultatea de Mecanică din Craiova. Este din hârtie, iar realizarea lui a presupus nu numai imaginație, ci și tehnică și precizie. Studenții l-au construit pornind de la o propunere, iar acum rezultatul va fi înscris în Cartea Recordurilor.

Potrivit reprezentanților Universității din Craiova (UCV), bradul este tip origami, are 4,40 metri înălțime și a fost realizat în mare parte din hârtie reciclată.

Studenții au folosit formule matematice și au aplicat tehnica plierii, au tăiat și proporționat materia primă, apoi au asamblat toate piesele: nici mai mult, nici mai puțin de 269.208 elemente. În total, au folosit 120 de topuri de hârtie, adică aproximativ 300 kilograme de hârtie.

Aproximativ 200 de studenți de la specializările Facultății de Mecanică au lucrat timp de patru ani la confecționarea acestuia. Ideea a pornit, în anul 2017, de la o studentă de la Specializarea “Construcții civile, industriale și agricole”. În timpul cursului de Geometrie descriptivă, a propus ca la aplicația practică să realizeze o construcție din origami. Colegii au fost de acord, iar de atunci au început să lucreze la bradul din hârtie. Studenții l-au realizat în patru etape: în 2017, 2018, 2019 și 2023”, precizează reprezentanții UCV.

Instituția anunță că a făcut deja demersuri pentru a include construcția în Guinness World Records, la categoria cel mai înalt brad din hârtie, realizat din elemente pliabile identice.

Inaugurarea lui va avea loc pe 7 decembrie, ora 17:00, în Aula Magna a Facultății de Mecanică (Calea București, nr. 107).

Și anul trecut bradul de Crăciun al Universității din Craiova a fost unul special. A fost construit din 2023 de cărți și a avut o înălțime de peste 2 metri. Intitulat „Bradul Ca la Carte”, acesta a avut drept scop să sublinieze importanța cărților și a educației.

ALEGEREA EDITORULUI