Un polițist a convins un bărbat să nu-și mai dea cu toporul în cap

529
Constantin Cârciumaru, agentul șef principal care l-a convins pe bărbat să se lase ajutat

Un bărbat de 63 de ani, din localitatea doljeană Negoi, a fost salvat de polițiști înainte să-și provoace răni grave. Acesta se încuiase în locuință și își aplica, în mod repetat, lovituri în zona capului cu un topor. Doljeanul are afecțiuni psihice și a fost internat la spitalul de specialitate din Poiana Mare.

Azi-dimineață, în jurul orei 7.30, polițiștii au fost anunțați, prin apel la 112, că trebuie să se deplaseze la o adresă din comuna Negoi, unde un bărbat amenința că se va autovătăma. La fața locului au ajuns polițiști din cadrul Secției nr.8 Poliție Rurală Rast, care l-au găsit pe bărbat încuiat într-una dintre camerele locuinței. Prin fereastra locuinței l-au observat lovindu-se în mod repetat cu un topor.

Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, în sprijinul patrulei ajunsă inițial a venit și echipa operativă din cadrul Poliției Municipiului Băilești.

După negocieri repetate, agentul șef principal Cârciumaru Constantin, din cadrul Formațiunii Investigații Criminale a Poliției Municipiului Băilești, a reușit să-l convingă pe bărbat să renunțe la acțiunile sale și să permită acces polițiștilor în încăpere. La scurt timp, bărbatul a acceptat și ajutorul cadrelor medicale, acesta fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri de specialitate. Îi felicităm și noi pe toți cei care au intervenit la fața locului”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Andreea Mateescu.

Bărbatul salvat de oamenii legii este cunoscut ca având probleme psihice. Aceasta nu a fost prima tentativă suicidală.

ALEGEREA EDITORULUI