Produsele second-hand din fostul Târg Municipal Craiova se vând, de azi, la Făcăi

3137

Comercianții de vechituri din fostul Târg Municipal Craiova sunt prezenți, de astăzi, în noua locație de la Făcăi. Noul târg second-hand este o investiție privată și se întinde pe o suprafață de aproape 3 hectare, dispune de 150 de locuri de parcare pentru clienți și are, momentan, aproximativ 400 de locuri ocupate de vânzătorii de haine și încălțăminte vechi care vor vinde în târg șapte zile din șapte.

Potrivit administratorului, Romeo Tiberiade, în total vor fi disponibile peste 500 de locuri la tarabe, iar pentru cei care vin în zilele de sâmbătă și duminică cu diverse alte produse, alte 400. Până la 1 martie comercianții vor avea gratuitate. După această dată aceștia vor plăti taxa pe loc, respectiv 100 de lei/lună/loc, așa cum era și în fostul târg al municipalității craiovene.

În aceeași zonă vor fi și magazine alimentare, terase și chioșcuri. Târgul second-hand este deschis de luni până luni între orele 8.00 – 16.00.

Recent, tot la Făcăi, s-a deschis și un târg agroalimentar, tot privat, unde s-au mutat producătorii și comercianții de legume-fructe din defunctul Târg Municipal Craiova.

În respectiva zonă comercială dezvoltată de privați se poate ajunge și folosind mijloacele de transport în comun, respectiv linia 4 de autobuz (Făcăi – Piața Centrală). Prima plecare în zilele lucrătoare este la ora 06:00, iar ultima la 21:00. În zilele nelucrătoare prima plecare este la 05:50, iar ultima plecare la ora 20:00. De asemenea, poate fi utilizat și autobuzul RAT care deservește comuna Malu Mare, cu plecare de la stația McDonald’s.

Primăria a decis desființarea Târgului Municipal pentru ca administratorul anterior al terenului, RAT Craiova, să reînființeze fosta autobază, pentru implementarea unui proiect cu fonduri europene, care presupune achiziția de autobuze electrice și stații de încărcare aferente pentru Zona Metropolitană.

Inițial, termenul limită de funcționare a târgului municipal, înaintat de autorități, a fost 15 octombrie, însă data a fost modificată de mai multe ori. Administrația locală nu s-a mai implicat în înființarea unui nou târg, argumentând că a încercat fără succes să identifice un teren pretabil comerțului de acest fel.

ALEGEREA EDITORULUI