Ciolacu l-a destituit pe șeful care i-a retras certificatul de revoluționar. Miza ar fi procesul pe care premierul l-a deschis la Tribunalul Buzău

324
Marcel Ciolacu, sursa foto: Digi24
Reclame

Șeful Secretariatului de stat pentru Revoluționari demis de către Marcel Ciolacu, printr-o decizie publicată în mare viteză în Monitorul Oficial, în seara zilei de 27 decembrie, afirmă că decizia l-a luat prin surprindere.

Mihai Dodu a declarat, pentru PRESShub, că nu a fost informat anterior care sunt motivele pentru care este destituit cu trei zile înainte de finalul anului. Totuși, consideră că miza este mai mare decât supărarea lui Marcel Ciolacu că i-a fost retras titlul de revoluționar.

Mihai Dodu / Sursa foto: Cluj24

Mihai Dodu este cel a cerut reanalizarea dosarului premierului privind „rolul determinant” pe care l-ar fi avut în Revoluția din 1989. O comisie specială din cadrul secretariatului a constatat că Marcel Ciolacu nu îndeplinește condițiile pentru a primi certificat de revoluționar și a votat cu majoritate să îi retragă acest document.

Decizia de demitere a lui Mihai Dodu, luată în perioada sărbătorilor și publicată rapid în Monitorul Oficial vine la șase luni după ce Secretariatul de stat pentru Revoluționari (SSR) a decis retragerea certificatului de „luptător cu rol determinant” la Revoluția din 1989 deținut de Marcel Ciolacu și la două săptămâni după ce Mihai Dodu a explicat, pentru Recorder, de ce liderul PSD a obținut în fals acest document.

În noiembrie, Marcel Ciolacu a trimis Corpul de Control la Secretariatul de Stat pentru Revoluționar.

Citește și: DOCUMENT Ciolacu a rămas fără certificat de revoluționar. Îl avea din anii 1990

Șeful Secretariatului pentru Revoluționari demis de Ciolacu: Nu să oprească dosarul de la Tribunalul Buzău, ci mai degrabă să facă șicane Serviciului Juridic

PRESShub a discutat cu Mihai Dodu joi dimineață, la scurt timp după ce acesta a aflat că a fost destituit de către premierul. Șeful Secretariatului de Stat pentru Revoluționari demis de Ciolacu crede că prin această manevră premierul poate influența procesul pe care l-a deschis la Tribunalul Buzău, în care contestă decizia comisiei care i-a anulat certificatul de revoluționar.

Mihai Dodu a fost deja înlocuit de Sever Romulus Stana, fost consilier al fostului primarul de la Sectorul 6, Gabriel Mutu, președinte interimar al PSD București, iar în trecut a lucrat în calitate de consilier la ANSVSA. De asemenea, în anul 2019 a fost prefect al Capitalei.

PRESShub: De ce ați fost destituit? Care este argument oficial?

Mihai Dodu: Nu am niciun argument, este doar o decizie politică. Postul este politic (Mihai Dodu a fost numit șef al SSR de către fostul premier Nicolae Ciucă – n.r.). Desigur că se poate lega foarte clar de cazul premierului Ciolacu.

Din momentul în care, conform legii, cazul premierului trebuia să intre în comisie (de analiză a dosarului de revoluționar – n.r.), a început cumva numărătoarea inversă în ceea ce privește rămânerea mea în funcție.

Credeți că acum, dacă a fost numit un nou șef la Secretariatul de Stat pentru Revoluționari, se va opri dosarul de la Tribunalul Buzău, prin care premierul Marcel Ciolacu contestă decizia de retragere a certificatului? Ce s-ar putea face de acum încolo?

În mod concret, nu o să oprească dosarul, ci mai degrabă să facă șicane Serviciului Juridic al SSR, să nu se prezinte în instanță.

Să tărăgăneze mai degrabă?

Da, da. De exemplu, să nu semneze delegațiile de plecare la Buzău pentru juristul instituției. Șicane din interior, astfel încât să nu știe presa, dar de fapt să câștige în instanță Marcel Ciolacu. Și să se spele situația.

Ați avut vreo discuție cu dumnealui legat de povestea asta, eventual în care să vă fi amenințat?

Nu a fost nici o amenințare. A fost ca o stare de fapt. În iunie, după ce comisia din cadrul instituției a luat decizia anulării certificatului și demararea acțiunii în instanță, am fost sunat de către premier și mi-a spus că are tot dreptul din lume să dea în judecată instituția. Și atât.

Asta este corect, are acest drept. Dar nu au mai fost alte discuții?

Nici consilierii nu mi-au zis ceva, mi-au spus că nu s-a pus în discuție. Totul a fost acum, în viteză, ca un fel de restaurație. Un blitzkrieg. Nimeni nu se aștepta.

Aseară târziu s-a luat decizia, publicată direct în Monitorul Oficial. Eram secretar de stat la ora 5.00 și la ora 7:00 nu mai eram, cu tot cu publicare în monitor.

Continuarea în PRESShub.

ALEGEREA EDITORULUI