EXCLUSIV Furt de curent la Târgul de Crăciun din Craiova. Căsuțele primăriei, branșate ilegal la rețeaua electrică

3001
Căsuțele din zona Doljana, acolo unde a fost făcută branșarea ”eronată”
Reclame

Polițiștii Secției 1 Craiova fac cercetări pentru furt de energie electrică la Târgul de Crăciun de la Craiova. Compania de distribuție a energiei electrice a fost cea care a sesizat organele abilitate.

Distribuție Oltenia a descoperit în cadrul unui control, desfășurat în urmă cu circa două săptămâni, branșamente ilegale la rețeaua publică de la căsuțele puse la dispoziție de Primăria Craiova comercianților din Târgul de Crăciun, conform surselor stiricraiova.ro. Ar fi vorba despre cele amplasate în zona Doljana.

Stiricraiova.ro a formulat și transmis solicitări scrise către Inspectoratul de Poliție al Județului Dolj, Distribuție Oltenia și Primăria Municipiului Craiova în vederea obținerii informațiilor oficiale despre cele constatate privind furtul de curent. Vom reveni cu detalii în momentul în care vom primi răspunsurile. 

Tabloul electric la care s-au făcut branșamentele ilegale

Conform Primăriei Craiova, energia electrice consumată în fiecare căsuță se achită la paușal de comercianți.

Costurile legate de electricitate, salubrizare, colectarea, transportul și eliminarea apei reziduale și a uleiurilor alimentare, după caz, sunt în sarcina comercianților”, se menționează în criteriile de participare la târg, publicate pe site-ul administrației locale.

Ca să obțină acordul de participare, solicitanții cu activitate de alimentație publică au trebuit să prezinte lista cu tipul și numărul de receptori, puterea instalată a fiecăruia, precum și numărul de ore de funcționare, în vederea calculării consumului de energie electrică:

Expozanții care desfășoară activități comerciale alimentare cu consum energetic ridicat vor comunica o listă cu tipul și numărul de receptori care vor fi montați, puterea instalată a fiecăruia (în kW), precum și numărul de ore de funcționare. Agenții economici vor achita la paușal la Direcția Servicii Publice din cadrul Primăriei Craiova contravaloarea consumului de energie electrică pentru punctul de lucru ambulant pe perioada desfășurării activității. Aparatele destinate încălzirii standului nu reprezintă un motiv pentru solicitarea suplimentării de putere de curent electric. Utilizarea de alte aparate de încălzire față de cele permise dă dreptul Autorității Locale să rezilieze unilateral Acordul. Aparatul trebuie scos din funcțiune în momentul constatării”, se mai arată în criteriile impuse de administrația locală.

Expozanții care vând produse în căsuțe au fost selectați de municipalitate. Ei au achitat o taxă de participare, stabilită și aprobată prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Craiova nr. 705/2022, în care a fost inclusă închirierea căsuțelor (costuri de montare/demontare/ întreținere/curățare).

ALEGEREA EDITORULUI