Electroputere demolează parțial clădirea care găzduiește Leroy Merlin pentru a o transforma în galerie comercială

4236
În locul magazinului de bricolaj va fi extinsă galeria comercială, urmând ca spațiul să fie modificat
Reclame

SC Electroputere Parc a obținut certificatul de urbanism pentru demolarea parțială a clădirii care găzduiește Leroy Merlin, dar și pentru crearea de locuri de parcare și refacerea circulațiilor în cadrul Electroputere Mall, pentru ca în locul magazinului de bricolaj să extindă galeria comercială a mall-ului.

”Se intabulează drept de proprietate privind extinderea construcției cu mezzanin vest cu suprafața de 1239 mp și drept de superficie în favoarea ELECTROPUTERE PARC SRL conform extras C.F nr.225791/2023”, se arată în Certificatul de Urbanism eliberat pe 28 decembrie de Primăria Craiova.

Magazinul Leroy Merlin va fi mutat într-un nou spațiu la a cărei construcție se lucrează deja. Odată cu extinderea proiectului se vor adăuga încă 13.000 mp la cei 86.000 mp pe care îi are centrul comercial.

Șantier construcție magazin Leroy Merlin Electroputere. Din păcate, constructorul nu pare deloc prea atent cu deșeurile din șantier

Pe de altă parte, investitorul vrea să demareze în 2024 și construcția unui complex de tip aparthotel. De altfel, Electroputere Parc a mai cumpărat în zonă câteva hectare de teren.

Asta nemulțumește vecinul Cummings Generator Technologies România căruia i se promisese că în zonă nu vor fi construite imobile de locuit, dat fiind faptul că este industrială.

Reprezentanții Cummins au avut obiecțiuni la propunerea Electroputere Parc, arătând că traficul greu, nivelul de zgomot și gradul de poluare din zona industrială nu ar corespunde cu cele din zonele de servicii și comerț, prin reconversia funcțională a suprafeței respective. Mai mult, reprezentanții Cummins au arătat că SC Electroputere Parc și-a luat angajamentul în momentul cumpărării terenurilor că în zonă nu se vor dezvolta proiecte imobiliare cu destinația de locuințe colective.

ALEGEREA EDITORULUI