Ișalnița caută constructor să execute piste de biciclete

873

Primăria Ișalnița pune la bătaie un contract de circa 640.000 de euro, fără TVA, pentru transport verde. Banii, de sorginte europeană, absorbiți prin PNRR, vor fi investiți în amenajarea unor piste pentru biciclete. În sumă sunt prevăzute, între altele, și două stații de reîncărcare pentru autovehiculele electrice.

Din anunțul publicat în sistemul de achiziții publice pe 3 ianuarie 2024, reiese că la Ișalnița n-ar trebui să apară doar niște dâre de vopsea trasate pe trotuare și printre te miri ce alte obstacole. Nu de alta, doar s-au văzut destule asemenea prin țară.

Revenind la cele din Ișalnița, care sunt încă pe hârtie, contractul prevede că vor exista de o parte și de alta a drumului, una pentru fiecare sens, fiecare de câte 1 m lăţime. Vor fi și zone de siguranță de 0,50 m lăţime în stânga și dreapta pistei.

Se va săpa în acostament, pe ambele părţi ale drumului, realizându-se un spaţiu de cca. 1,75 lăţime în care să se realizeze pistele. În spaţiul de siguranță dintre drum și pista de biciclete, delimitat cu marcaje longitudinale si transversale, se va monta parapete (separator) de siguranţă. Spre margine (câmp) pista va fi încadrată de bordură mică. In partea dinspre câmp se poate considera că există spațiu de siguranţă, nu sunt stâlpi sau alte obstacole”, se arată în descrierea succintă a proiectului.

Ce să mai, se anunță lucrări serioase, cu așterneri de strat filtrant din nisip în grosime de 10 cm, strat de balast de 0 – 63 mm pentru realizarea fundației în grosime de 30 cm, după compactare la gradul de compactare de 98%. Cel puțin, așa reiese din datele publicate în SEAP.

Cât despre traseul propus, el este între Cimitir/Biserica Ișalnița – Blocurile ANL – DE 501, DE 67, DE 444 Satul Sitoaia. Se vor amplasa și două stații de încărcare a vehiculelor electrice, cu patru puncte de încărcare.

Lungimea pistelor de biciclete va fi de 3.316 m, iar cea a bordurii (1 Ox 15×50) de 8.152 m.

Pe traseu vor fi și 2 rasteluri de biciclete, 4 coşuri de gunoi, 70 de stâlpi pentru iluminat alimentate de panouri fotovoltaice și 1325 bucăți de delimitatoare reflectorizante din cauciuc .

Primăria Ișalnița spune că va atribui contractul, prin procedură simplificată, firmei care va îndeplini condiția primordială a banilor. Adică celei care va veni cu cel mai bun raport calitate – preț. Ofertele se primesc până la 19 ianuarie.

Valoarea lucrărilor de execuție a fost estimată de autoritatea locală la suma de 3.196.048 lei, fără TVA.

ALEGEREA EDITORULUI