Primul ciocolatier din Estul Europei cu propria rețetă vrea să facă la Craiova și mai multă ciocolată

984
Sursa foto: Marinel Bejan/Facebook

Specializat în industria ciocolatei, Marinel Bejan (foto) spune că este primul ciocolatier din estul Europei care are propria rețetă de ciocolată, pe care o face la Craiova, potrivit Ziarului Financiar.

Momentan, însă, producția are loc în același laborator în care sunt create prăjituri și torturi. Cu acestea din urmă a pornit afacerea, începută de părinții săi în anii 2000, pe care acum o conduce.

Conform zf.ro, compania vrea să investească în acest an peste 300.000 de euro în producţia de ciocolată şi de dulciuri. Firma a aplicat pentru Programul naţional multianual de microindus­trializare, care acordă ajutoare de stat de până la 100.000 de euro microîntreprinderilor şi IMM-urilor.

Dacă vom câştiga, vrem să cumpărăm un spaţiu de 90 de metri pătraţi, care e lângă cofetăria noastră, şi să mutăm acolo producţia de ciocolată, iar laboratorul să rămână doar pentru prăjituri şi torturi. În timp, vrem să le separăm şi să ne dezvoltăm tehnologic cât mai mult“, a precizat, pentru ZF Marinel Bejan, fondator şi chef ciocolatier.

Continuarea, în ZF.

ALEGEREA EDITORULUI