Curtea de Conturi face controale la subordonate ale Primăriei Craiova și Consiliului Județean Dolj

761
Sursa foto: Instagram

Mai multe misiuni de audit ale Camerei de Conturi (CC) a României – Camera de Conturi Dolj sunt în desfășurare la instituții ale administrației locale și județene. Controalele au început pe 8 ianuarie 2024 și se vor încheia pe 1 martie 2024.

La Primăria Craiova, inspectorii verifică dacă sunt respectate reglementările legale în privința modului de stabilire și încasare a veniturilor din taxele pentru eliberarea Certificatelor de Urbanism și a Autorizațiilor de construire/demolare.

Sub lupa CC Dolj sunt și SC Salubritate Craiova SRL și Termo Urban Craiova SRL, aflate în subordinea municipalității. Aici, misiunile de audit au scopul de a determina ”regularitatea și corectitudinea activității”.

Același lucru îl verifică inspectorii și la SC Lucrări Drumuri și Poduri Dolj, societate a Consiliului Județean Dolj.

Audit este și la Spitalul Clinic Municipal Filantropia Craiova și Spitalul Municipal “Prof. Dr. Irinel Popescu” din Băilești, unde Camera de Conturi urmărește modul de organizare, recrutare și salarizare a personalului.

Un alt control este în desfășurare la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Dolj. Se are în vedere modul de organizare și funcționare a serviciilor sociale destinate persoanelor adulte cu dizabilități în perioada 2021-2023.

Controale ”din oficiu”, nu la sesizări

Reprezentanții Curții de Conturi au precizat pentru Știri Craiova că misiunile menționate nu se desfășoară ca urmare a unor sesizări primite de instituție. Este vorba despre controale tematice, parte din Programul de activitate a Curții de Conturi pe semestrul I din 2024.

Controale vor fi și în aprilie. Pe parcursul lunii, inspectorii vor face audit financiar (follw-up) și vor verifica modul de ducere la îndeplinire a măsurilor dispuse prin decizie la Primăria Craiova și Consiliul Județean Dolj. Iar din aprilie și până în luna august, va avea loc un audit financiar asupra conturilor anuale de execuție bugetară ale UAT Craiova și UAT Dolj.

Același tip de audit financiar se va desfășura, începând cu luna martie, și la UAT-uri din rural, în comunele Bucovăț, Caraula, Cernătești, Dioști, Dobrotești, Fărcaș, Gighera, Pielești, Secu și Sopot.

ALEGEREA EDITORULUI