Aleșii PSD din Craiova au respins iar propunerea consilierilor PNL de a oferi gratuitate la transport pentru studenți și cei cu pensii mici

569

Majoritatea PSD-PER din Consiliul Local Craiova nu a fost de acord cu propunerea aleșilor PNL care au cerut ca studenții și pensionarii să primească facilități pe transportul public local. Solicitarea nu a fost nouă. E al treilea an în care liberalii încearcă să-și convingă colegii de plen de la PSD că e o idee bună. Fără succes.

Amendamentul consilierului PNL Craiova Teodor Sas viza acordarea transportului gratuit pe toate liniile din oraș, pentru toți studenții care frecventează o unitate de învățământ autorizată din Craiova. Totodată, și pentru pensionarii care au o pensie mai mică de 2500 lei pe lună. Propunerea a fost respinsă la vot.

Majoritatea PSD a respins amendamentele PNL, fapt ce demonstrează dezinteresul social democraților față de condițiile de viață ale studenților și pensionarilor din municipiul Craiova”, a transmis PNL Craiova ulterior ședinței de consiliu, prin intermediul unui comunicat de presă.

Liberalilor li s-a spus că amendamentul ar fi trebuit să fie formulat și depus în scris anterior, fiindcă viza o chestiune de fond, nu de formă, și ar fi avut nevoie de o fundamentare.

Teodor Sas a ripostat, amintind că au făcut cererea și în scris și verbal și anul trecut și acum doi ani și, de fiecare dată, amendamentul le-a fost respins.

PNL, la cererea studenților din Craiova, a depus amendamente similare în cadrul ședințelor de Consiliu Local și a avut întâlniri cu aceștia pentru a înțelege mai bine nevoile. Studenții și-au exprimat nemulțumirea față de modul în care sunt tratați de administrația locală, solicitând gratuitate pe mijloacele de transport în comun din Craiova. Cu toate acestea, majoritatea PSD-PER a respins și atunci propunerea PNL, iar studenții au remarcat absența consultării din partea Primăriei în privința proiectelor care îi afectează”, au mai punctat liberalii în informarea publică.

Consilierii PNL Craiova mai spun că, în schimb, administrația PSD aruncă banii publici ”pe tot felul de paranghelii, fără să prezinte o justificare a modului cum este cheltuit bugetul orașului”.

Această atitudine pune în pericol investițiile în mediul studențesc, iar mulți tineri aleg alte centre universitare unde sunt mai bine înțeleși și sprijiniți. (…) Ne exprimăm dezaprobarea față de decizia majorității PSD, care risipește bugetul orașului pe proiecte de imagine personală, fără niciun beneficiu concret pentru locuitorii Craiovei”, se mai arată în comunicatul de presă.

ALEGEREA EDITORULUI