Primarul Craiovei: Școlile să nu mai ceară bani părinților!

508
Fotografie cu rol ilustrativ

Bugetul de anul acesta pentru Educație ”e mare și acoperă toate nevoile” elevilor, spune edilul Craiovei. Drept urmare, Olguța Vasilescu a ținut să sublinieze că părinților nu trebuie să le mai fie ceruți bani de către școală.

Nu e prima dată când primarul atrage atenția că nu e normal ca părinții să fie puși să plătească pentru diverse materiale de curățenie, mobilier sau aparatură. Ea a mai declarat, astăzi, că în 2023 circa șase milioane de lei s-au întors la buget, pentru că directorii nu i-au cheltuit.

Insist pe această cale să nu se mai ceară sume de bani părinților pentru diferite investiții din școli sau pentru dotări sau pentru materiale igienico-sanitare, deoarece pentru fiecare elev există alocată o sumă de bani reprezentând costul standard per elev, care acoperă nevoile de școlarizare ale acestuiaAnul trecut ne-au fost returnați la bugetul local aproximativ șase milioane de lei necheltuiți, deci banii au fost suficienți și fără a se cere de la părinți”, a afirmat Olguța Vasilescu în cadrul unei prezentări a Bugetului Craiovei pe 2023, susținută online pe Youtube.

Bugetul de anul acesta alocat Educației este de 236 milioane de lei (47,2 milioane euro).  Banii sunt pentru funcționarea și întreținerea unităților de învățământ de stat și particular din oraș, drepturile bănești ale copiilor cu CES și stimulente financiare acordate copiilor din familii defavorizate.

Anul trecut, Olguța Vasilescu le-a transmis directorilor din Craiova că dacă au nevoie de ceva să sune la primărie. Aceasta s-a supărat că mai multe deficiențe și probleme din școli au ajuns în presă și i-a bănuit pe manageri. Însă toate fuseseră menționate într-un Raport al Instituției Prefectului.

Directorii școlilor din Craiova, dojeniți în bănci de Olguța Vasilescu

ALEGEREA EDITORULUI