Olguța anunță că face seră tropicală la Craiova, cu cafenea și păsări exotice

1828
Olguța Vasilescu / captură video Youtube / Primăria Craiova
Reclame

Primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, are în plan construirea unei sere tropicale la Craiova. Locația aleasă este Grădina Botanică. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul prezentării online a Bugetului de venituri și cheltuieli pe anul în curs.

Execuția serei este în valoare de 100.000 de lei, conform edilului. ”Suntem la faza de elaborare SF (studiu de fezabilitate n.r.)”, a precizat Vasilescu. Municipalitatea a arătat și imagini cu viitorul proiect.

Sera tropicală – SF / Sursa: captură video Primăria Craiova

Ceea ce vedeți este din acest SF și nu este sera care aparține Universității din Craiova și care este deja construită. Aceasta se va construi pe un teren care la ora actuală este asfaltat, în partea dinspre blocuri. Urmează să fie acoperit de această seră tropicală, unde, înăuntru, va putea exista o cafenea. Pe lângă plantele tropicale vor fi și foarte multe păsări exotice. Va fi, de asemenea, un nou loc de promenadă pentru craioveni”, a spus primarul Lia Olguța Vasilescu.

Bugetul general consolidat al municipiului Craiova pe anul 2024 este de 1,9 miliarde lei, respectiv 375 milioane euro. Față de anul trecut, este mai mic cu 11 milioane euro, ca urmare a diminuării sumelor alocate de Guvernul României autorităţilor locale din impozitul pe venit.

Captură video Youtube/Primăria Craiova

ALEGEREA EDITORULUI