Primăria infirmă zvonul că ar vrea să reînființeze Târgul Municipal pe terenul ochit lângă Centrul Multifuncțional

1002
Terenurile ochite de Primăria Craiova pentru a le cumpăra de la TCIF Craiova
Reclame

Municipalitatea craioveană infirmă zvonul potrivit căruia plănuiește achiziția a două terenuri care însumează circa 31.000 mp în Cartierul Romanești, lângă Centrul Multifuncțional, pentru a reînființa târgul municipal. Oportunitatea cumpărării imobilelor urmează să fie supusă la vot în ședința de astăzi a Consiliului Local (CL) Craiova. (Detalii AICI)

Voci din oraș spun că scopul primăriei ar fi reamenajarea târgului, desființat anul trecut după ce administrația locală a decis să ia terenul de pe Dimitrie Gerota de la SC Piețe și Târguri Craiova pentru implementare unui proiect prin PNRR.

ADI Transport preia terenul fostului Târg Municipal și-l dă la RAT

În acest sens, pe ordinea de zi a ședinței CL de astăzi se regăsește un proiect privind punerea la dispoziția Asociației de Transport Zona Metropolitană Craiova, înființată pentru extinderea transportului și în localitățile limitrofe reședinței de județ, a unei suprafețe de circa 38.000 mp care apoi să fie concesionată Regiei Autonome de Transport.

Prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Craiova nr.31/2024 s-a aprobat încetarea
concesiunii către S.C. Pieţe şi Târguri Craiova S.R.L. asupra terenului în suprafaţă de 31.556,00 mp, situat în str. Dimitrie Gerota nr.7, care aparţine domeniului public al municipiului Craiova şi preluarea în administrarea Consiliului Local al Municipiului Craiova. Întrucât autoritatea publică locală are în derulare proiecte cu finanţare PNNR pentru achiziționarea şi amplasarea a 22 de staţii de încărcare lentă pentru autobuzele electrice, pentru amplasarea acestora a fost identificat terenul în suprafață totală de 38.669 mp, ce aparține domeniului public al Municipiului Craiova, compus din:
* terenul în suprafață de 11.483 mp, ce face parte din suprafață totală de 15.171 mp din acte și 15.240 mp din măsurători, situat în Craiova, str. Dr. Dimitrie Gerota (…);
* terenul în suprafață de 27.201 mp din acte și 27.186 mp din măsurători, situat în Craiova, str. Râului, nr. 333A (…)”.

Administrația locală îl vrea pentru o creșă sau arhivă

Întrebată de redactorul Știri Craiova dacă este adevărat că achiziția celor două terenuri de la SC TCIF Craiova ar avea drept scop reînființarea târgului municipal, conducerea Primăriei nu doar că a infirmat informația, dar a și exclus această opțiune.

Nu este vorba de înființarea târgului municipal pe terenul respectiv. Va fi acolo o investiție de interes public local și ne gândim la construcția unei creșe, a unei grădinițe sau a unei clădiri pentru arhiva Primăriei, dar pot fi luate în calcul și alte investiții de acest gen pe acel teren”, ne-a transmis instituția.

Reamintim că producătorii de legume și fructe, dar și comercianții de vechituri, s-au mutat în zona Făcăi, dar și pe Strada Râului, pe terenuri ale unor investitori privați care le-au amenajat pentru a prelua activitatea fostului târg municipal.

ALEGEREA EDITORULUI