Primăria vrea să cumpere două terenuri de peste 30.000 mp de la TCIF Craiova lângă Centrul Multifuncțional

756
Cele două imobile (curții construcții - delimitate cu roșu) însumează aproximativ 31.000 mp
Reclame

Administrația locală are în intenție să cumpere două proprietăți vecine cu Centrul Multifuncțional din Romanești. Primăria Craiova își desfășoară activitatea aici de doi ani, sediile centrale fiind în reabilitare.

”Sunt pretabile realizării unor investiții de interes public local”, își argumentează primăria interesul. Extrem de subțire.

Suprafața imobilelor de care este interesată municipalitatea însumează circa 31.000 mp și aparțin societății de construcții TCIF Craiova SA. Pe unul dintre terenuri sunt edificate și construcții.

Primarul Craiovei propune adoptarea unei hotărâri de consiliu local privind „Cumpărarea (achiziționarea) de către Municipiul Craiova, a unor imobile înscrise în Cartile Funciare nr. 222014 şi 221719 Craiova”. Este vorba despre două imobile curți-construcții aflate exact lângă Centrul Multifuncțional (vezi foto cover).

Din documentele atașate proiectului reiese că administrația si-a dorit aceste proprietăți și a făcut primul pas spre achiziție, iar societatea s-a arătat de acord.

SC TCIF SA, reprezentată de președintele Consiliului de Administrație, ing. Gheorghe Popa, este proprietara terenurilor. Unul în suprafață de 18.886 mp din acte (19.502 mp din măsurători), situat pe Str. Târgului, pe care sunt edificate și construcții, și celălalt în suprafață de 12.285 mp din acte și din măsurători, situat în Craiova, pe Aleea Târgului.

(…) Este oportună inițierea unui proiect de hotărâre privind cumpărarea (achiziționarea) de către Municipiul Craiova a imobilelor (…) ce se află în imediata vecinătate a Centrului Multifuncţional şi sunt pretabile realizării unor investiții de interes public local”, se arată în Raportul Primăriei Craiova care stă la baza proiectului de hotărâre.

Preţul de pornire al negocierii va fi stabilit pe baza unui raport de evaluare care va fi supus aprobării Consiliului Local al Municipiului Craiova. Primarul este cel care va desemna membrii comisiei de negociere.

 

ALEGEREA EDITORULUI