Bani europeni pe POCU, buget pentru societatea soției primarului Bobin de la Calopăr

797
Sursa foto: Facebook/Daniel Bobin
Reclame

Bani europeni pe POCU, buget pentru societatea soției primarului Bobin de la Calopăr.

Mai mulți angajați ai Primăriei Calopăr s-au decis să sesizeze instituțiile de cercetare penală, ei acuzându-l pe edilul comunei, Daniel Bobin, de mai multe abuzuri exercitate pe timpul mandatului său.

Salariații UAT Calopăr susțin că în timpul celor patru ani de mandat, familia acestuia a înregistrat venituri prin intermediul unei societăți administrată de soția sa, Cristina Bobin.

În urmă cu ceva ani, Unitatea Administrativ Teritorială Calopăr a fost selectată și a primit finanțare pentru implementarea proiectului POCU „Promovarea incluziunii și combaterea sărăciei în zonele marginalizate prin activități inovative”.

Prin urmare, au fost înființate mai multe societăți comerciale cu diverse domenii de activitate, din bugetele nerambursabile ale acestora, o parte din bani ajungând și la firma actualului primar, Daniel Bobin.

S-a făcut factura nr. 39/27.10.2020 între firma SC Bianluiz Trust Construct SRL și SC Rareș Vectra SRL, în valoare de 24.659,00 lei, bani pe care i-a încasat prin OP. Menționez că firma Bianluiz Trust Construct este firma domnului primar și este administrată de soția acestuia, Bobin Cristina”, iar firma Rareș Vectra SRL este o altă firmă înființată în proiectul cu finanțare nerambursabilă. Factura respectivă conține produse de atelier auto, respectiv aparat de jantat, aparat de echilibrat roți, elevator cu două coloane”, se arată într-un memoriu depus de salariații primăriei la redacția Lupa.

De asemenea, oamenii susțin că la scurt timp după ce a fost ales primar, societatea administrată de Cristina Bobin a emis o factură către CGC First Cons SRL, cu nr. 47.18.12.2020, în valoare de 5.045 lei, contravaloare încasată prin OP. La momentul respectiv primarul Bobin îndeplinea calitatea de lider al proiectului prin care a fost înființată firma care trebuia să primească materiale de construcție de la soția sa.

„O a treia factură a fost făcută către SC Răzvan Lucan Auto SRL, societate înființată tot prin POCU, numai că această factură cu nr. 38/17.09.2020, în valoare de 76.350 lei (adică întreaga valoare a bugetului destinat achizițiilor pentru începerea activității firmei) s-a făcut în timpul campaniei electorale, cu 10 zile înainte de a fi ales în funcția de primar. A încasat contravaloarea prin OP”, au mai precizat salariații UAT Calopăr în memoriu.

„S-a omis”

Contactat de redacția Lupa, primarul comunei Calopăr, Daniel Bobin, a recunoscut că soția sa a colaborat cu firmele înființate în cadrul proiectului.

Cea din septembrie, eu nu aveam funcția de primar și mai este o factură de 5.000 lei, aceea într-adevăr s-a omis, dar nu a fost rea-voință, nu este către Primăria Calopăr făcută direct.

Soția a avut un depozit pe raza comunei, suntem în tratative să îl vindem, dar niciodată nu am cumpărat pentru instituție vreun sac de ciment de la depozitul acela. Firmele care au fost înființate pe POCU au avut colaborare cu noi, una a luat materiale în jur de 5.000 lei, din câte am înțeles de la soția mea și de la contabilă”, a declarat primarul Daniel Bobin.

Reclamanții mai susțin că trei dintre angajații societății administrată de soția primarului Bobin și-au suspendat contractele de muncă și au fost reangajați pe firma SC SORTING COLLECT SRL, ce aparține unui amic de-ai edilului.

Nicușor Alin Stoica, administratorul societății ce i-a angajat pe foștii salariați ai primarului, a încheiat un contract de subvenție, în cadrul aceluiași proiect POCU, document cu nr. 790/26.01.2021, în valoare de 39.834 lei.

Totodată, în ultimul an, din ordinul domnului primar, pachetele de igienă destinate grupului țintă al proiectului au fost depozitate la magazinul de materiale de construcții administrat de soția acestuia, unde și desfășoară activitatea firma SC Bianluiz Trust Construct SRL. Menționăm că au fost peste 6.000 pachete de igienă și uz personal, iar echipa care trebuia să le distribuie avea cu greu acces la aceste pachete, o parte din ele fiind și acum în depozit”, explică angajații primăriei Calopăr.

ALEGEREA EDITORULUI