Înalta Curte i-a spus din nou lui Dumitru că e incompatibil. Jana nu se lasă, Jana candidează!

1402
Surse foto: Jana Fulga/Facebook - PNL Dolj; Cosmin Dumitru - gds.ro
Reclame

Înalta Curte i-a spus din nou lui Dumitru că e incompatibil. Jana nu se lasă, Jana candidează!

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a pus capăt tuturor încercărilor fostului primar al comunei Șimnicu de Sus, Cosmin Dumitru, de a reveni în fruntea localității, după ce, în 2018, a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI).

Magistrații ÎCCJ au admis, pe 6 martie 2024, recursul ANI și au casat hotărârea Curții de Apel Craiova (nr. 236/2022 din 20.09.2022) prin care aceasta admisese cererea de revizuire formulată de Dumitru împotriva sentinţei civile nr. 92/25.02.2019, în dosarul nr. 1026/54/2018, și dispusese anularea raportului de evaluare nr. 9014/G/II/16.03.2018.

Judecătorii Înaltei Curți o mai casaseră o dată, pe 11 martie 2022. Însă, după ce prefectul de Dolj a dat ordinul de încetare a mandatului de primar, Cosmin Dumitru nu s-a lăsat și a depus alte acțiuni în instanță.

A cerut anularea ordinului emis de reprezentantul guvernului în teritoriu, a pierdut, dar a mers din nou la Curtea de Apel, unde a formulat cerere de revizuire a hotărârii de pe 25 februarie 2019. Pe 20 septembrie 2022 Curtea de Apel Craiova i-a admis-o şi a dispus iar anularea raportului de evaluare al ANI.

Cum hotărârea nu a fost definitivă, ANI a făcut recurs în termenul legal de 15 zile. Magistrații ÎCCJ au admis cererea, au casat hotărârea CA Craiova și au rejudecat:

Admite recursul formulat de recurenta-pârâtă Agenţia Naţională de Integritate împotriva Sentinţei nr. 236 din 20 septembrie 2022 a Curţii de Apel Craiova – Secţia contencios administrativ şi fiscal.

Casează sentinţa recurată şi, în rejudecare: Respinge cererea de revizuire formulată de revizuentul Dumitru Marius Cosmin, ca inadmisibilă.

Obligă intimatul-reclamant Dumitru Marius Cosmin la plata către recurenta-pârâtă Agenţia Naţională de Integritate a sumei de 100 lei, reprezentând cheltuieli de judecată.

Definitivă. Pronunţată astăzi, 6 martie 2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”.

Jana Fulga vrea iar la primărie

În altă ordine de idei, Jana Fulga, și ea declarată incompatibilă de ANI, cu interdicție de exercitare a funcției pe o perioadă de trei ani de la decizia definitivă a instanței, respectiv până în august 2024, și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat de edil al Șimnicului de Sus, pe lista PNL.

Dacă data alegerilor rămâne stabilită în luna iunie, Jana Fulga nu are dreptul să candideze. Cel puțin nu conform legilor aflate în vigoare în momentul de față. Asta dacă nu care cumva ele vor fi schimbate peste noapte – ceea ce, am văzut bine, nu e imposibil – că încercări au mai fost.

Jana Fulga a fost viceprimar între 2004 și 2008, apoi a obținut două mandate consecutive de primar (2008-2016), apoi iar unul de viceprimar, ca secundă a lui Cosmin Dumitru. În 2021, şi Jana Fulga a pierdut definitiv procesul cu ANI, tot pe motiv de incompatibilitate.

După 20 de ani în fruntea Primăriei Șimnic, aceleași promisiuni: asfalt, apă și gaze

În orice caz, liberalii au anunțat că Jana Fulga vrea să revină la Primărie pentru duce ”la bun sfârșit” o serie de proiecte privind apa și canalul. Ei bine, dacă n-ar fi de plâns, ar fi de râs în hohote.

Citește și: Delapidare la Primăria Șimnic. Dumitru și Fulga au cumpărat ce le-a poftit inima din banii comunei

Fulga s-ar angaja să ducă la ”finalizarea proiectului de extindere a rețelei de apă și înființarea rețelei de apă uzată în satele: Albești, Dudovicești, Jieni, Românești, Șimnicu de Sus, Florești, proiect derulat prin POIM, cu o valoare de 6.3 milioane euro”. Numai că, ce să vezi, în cazul ăsta Compania de Apă Oltenia, nicidecum Primăria Șimnic, a obținut finanțarea și se ocupă de derularea proiectului fără să aibă nevoie de ”angajamentul” Fulgăi.

Culmea culmilor să spună asta, acum, după ce fostul primar Cosmin Dumitru și domnia sa, numită de acesta administrator public al comunei, au angrenat Primăria Șimnic cu câțiva ani buni în urmă să aducă apă și canal în satele Izvor, Deleni, Leșile, Cornetu, Milești și Duțulești, și n-au fost în stare să-l finalizeze la termen.

Între ”angajamentele” sale se mai numără și asfaltarea străzilor. Din păcate, în 2024, în multe localități din România asfaltarea străzilor, rețelele de apă și canalizarea sunt tot la faza de promisiuni în campaniile electorale.
Fulga mai spune că va finaliza și locuințele sociale, pe care nu le face oricum autoritatea locală, ci Ministerul Dezvoltării şi Lucrărilor Publice. Unde? Păi fosta administrație a decis că în coasta izlazului comunal. Imaginea e odioasă. Blocurile au răsărit printre capre, oi și văcuțe, și sunt înconjurate de case. De ”vis”!
Ca să fie raiul pe pământ, nu putea lipsi din repertoriul ”Și minciuna e tot vorbă” mega-proiectul de aducere în comună a Gazelor Naturale! Să tot fie ”HIT” de vreo 12-16 ani!

ALEGEREA EDITORULUI