Nicușor Roșca și Nicolae Giugea, candidații PNL pentru Consiliul Județean Dolj și Primăria Craiova

498
Reclame

Colegiul Director Județean al PNL Dolj a stabilit, astăzi, candidații partidului pentru alegerile locale din acest an, care vor avea loc pe data de 9 iunie, a anunțat partidul prin intermediul unui comunicat de presă. 

Surpriza mare este că, în ciuda deciziei luate de mai marii partidului în ianuarie, ca liderii județeni să candideze la primăria municipiului reședință de județ sau pentru președinția consiliului județean, șeful de la Dolj, Ștefan Stoica, face excepție. Ori pur și simplu liberalii au făcut un joc de imagine, umflându-și la impresie mușchii către șefii județeni doar cât să aibă ce negocia ulterior.

Nicușor Roșca și Nicolae Giugea au fost desemnați să intre în cursa electorală pentru funcțiile de președinte al Consiliului Județean Dolj, respectiv primar al Municipiului Craiova.

Tot azi au fost stabiliți și candidații filialei doljene a Partidului Național Liberal pentru primăriile localităților din județ, conform aceleiasi informări.

***

Nicușor Roșca a absolvit Facultatea de Horticultură din Craiova în 1998 și are un master la  SNSPA în 2008. În 2009 a obținut doctoratul în cadrul Universității din Craiova. A fost director executiv adjunct în cadrul Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură Dolj, prefect de Dolj în perioada 2020 – 2022, iar în prezent ocupă funcția de subprefect al județului.

Nicolae Giugea a absolvit Facultatea de Horticultură din Craiova în 1989 și Facultatea de Drept a aceleiași universități în 2006. În 2001 a obținut titlul de doctor, iar în prezent este profesor universitar în cadrul Facultății de Horticultură din Craiova și conducător de doctorat. În perioada 1995-2005 a fost directorul Stațiunii Didactice Banu Mărăcine. A fost în două rânduri prefect de Dolj, între anii 2005-2007 și 2011-2012, și președinte al ADS între 2009 și 2011. Din 2016 este deputat în Parlamentul României.

El a mai candidat la Primăria Craiova si in 2020.

ALEGEREA EDITORULUI