(Foto/Video) Lansarea candidaților AUR pentru alegerile din Craiova și Dolj, contrată de PSD, inflamată de Jandarmerie

742
Foto: Remus BADEA
Reclame

Lansarea candidaților AUR pentru alegerile din Craiova și Dolj, contrată de PSD, inflamată de Jandarmerie

Lansare cu scântei, astăzi, la Craiova, unde liderul AUR George Simion a mers alături de viitorii candidați la alegerile locale și județene în fața sediului Centrului Multifuncțional, unde își desfășoară activitatea Primăria Craiova, pentru a-i prezenta public.

Foto: Remus BADEA

AUR Dolj a anunțat zilele trecute că va organiza conferința de presă în locația menționată, fiindcă edilul Craiovei, Olguța Vasilescu, le-ar fi respins toate solicitările pentru desfășurarea evenimentului.

Circa 150 de persoane au așteptat în curtea Centrului Multinfuncțional sosirea delegației AUR împotriva căreia au manifestat

Înainte de ora 11:00, în curtea Centrului Multifuncțional așteptau deja circa 150 de persoane, cu pancarte, în mare parte aceleași cu care auriștii au fost întâmpinați de social-democrați și luna trecută, când au protestat împotriva deciziei de comasare a alegerilor și au vrut să picheteze sediul PSD Dolj.

Întrebați aleatoriu de redactorul Știri Craiova de ce se află acolo, cei mai mulți au refuzat să vorbească, unii au răspuns că nu știu, iar alții au afirmat că au venit pentru ”Răzvan”. Se refereau la viceprimarul Craiovei, Răzvan Diaconu. De menționat că acesta a cochetat o vreme cu AUR, sperând că va fi desemnat drept candidat la Primăria Craiova, însă a fost înlăturat de George Simion după ce s-a dus vorba că i-ar face jocurile Olguței Vasilescu.

Cei de la AUR i-au acuzat pe cei de la PSD că i-au adus pe angajații din regiile subordonate primăriei să facă contramanifest.

Foto: Remus BADEA

În zonă așteptau mașini ale poliției locale și județeane și ale jandarmeriei.

În momentul în care simpatizații AUR, circa 50 la număr, au putut fi observați apropiindu-se de Centrul Multifuncțional, zeci de jandarmi au fost mobilizați la intrarea principală.

Auriștii s-au deplasat încolonați, pe trotuar, iar în momentul în care au ajuns la limita curții instituției au fost blocați de cordonul de militarii din corpul jandarmeriei. Singurul care a trecut lejer a fost George Simion și o partea a staff-ului, fiind urmat apoi de deputatul Ringo Dămureanu. Aceștia au instalat pupitrul în fața clădirii.

Între timp, jandarmii l-au blocat cu totul pe fostul liberal dat afară din PNL, Marian Vasile, pe colegul său Cosmin Corțâțu, dar și pe restul simpatizanților AUR. Nici ziariștii care au rămas lângă cordon pentru a observa evenimentul nu au fost lăsați să treacă, fiind chiar bruscați de jandarmii care au făcut scut la intrarea în Centrul Multifuncțional.

În câteva rânduri, George Simion a revenit în zona cordonului, încercând să-l ”extragă” pe Vasile.

Foto: Remus BADEA

De remarcat că jandarmii s-au purtat ”cu mânuși” cu George Simion, evitând să-l atingă, în vreme de Marian Vasile, candidatul AUR la Primăria Craiova, a fost ținut la distanță minute bune. La un moment dat s-a ajuns la îmbrânceli, senzația fiind că Jandarmeria nu vrea să facă altceva decât să pună paie pe un foc care nu dădea semne că ar vrea să mocnească.

În cele din urmă au fost lăsați să treacă cu toții, iar conferința, care începuse deja în timp ce jandarmii își umflau mușchii, s-a derulat fără incidente.

Foto: Remus BADEA

Totuși, jandarmii au mai intervenit în vreo două rânduri ca să-l îndepărteze de zona unde aveau loc discursurile pe viceprimarul Răzvan Diaconu.

El i-a strigat lui Marian Vasile că nu vrea decât autorizații de construire, iar liderului Simion că trebuie să îi dea înapoi banii pe care el i-ar fi investit în sediul AUR de la Craiova.

Firul evenimentelor poate fi urmărit de la cap la coadă AICI.

Foto: Remus BADEA
Unul dintre contramanifestanți, fost simpatizant AUR, a comentat pe tot parcursul evenimentului, strigând în portavoce acuze indeosebi la adresa deputatului Ringo Dămureanu

ALEGEREA EDITORULUI