Procurorii au ridicat facturile care îi incriminează pe Fulga și Dumitru de delapidare și abuz în serviciu

2710
Una dintre zecile de facturi achitate de Primăria Șimnicu de Sus pentru erbicid și îngrășământ
Reclame

Procurorii au ridicat facturile care îi incriminează pe Fulga și Dumitru de delapidare și abuz în serviciu.

Mai bine mai târziu decât niciodată. La aproape un an de când Știri Craiova prezenta o serie de documente care arătau dezmățul pe bani publici al foștilor șefi ai Primăriei Șimnicu de Sus, primarul Cosmin Dumitru și viceprimărița (ulterior administrator public) Jana Fulga, procurorii au descins luna aceasta în instituție, de unde au ridicat zeci de facturi care dovedesc abuzurile.

Citește și: Înalta Curte i-a spus din nou lui Dumitru că e incompatibil. Jana nu se lasă, Jana candidează!

Sunt indicii clare că cei doi au băgat mâna în banii comunei ca să cumpere diverse bunuri, fără legătură cu nevoile comunității pe care o conduceau. Cu alte cuvinte, cei doi cumpărau ce aveau nevoie, iar Primăria Șimnicu de Sus le plătea facturile. Fără fundamentare, fără să ajungă în magazia unității.

Cosmin Dumitru/Sursa Facebook

Printre achizițiile fostului edil Cosmin Dumitru s-au numărat minimum 6.000 de perechi de mănuși de lucru dintre cele mai scumpe, mii de saci de rafie, de folie și menajeri, trandafiri, thuia, magnolii, soluții de fertilizare a solului și plantelor, erbicid și alte substanțe folosite în agricultură, materiale de construcții, instalații sanitare și pentru încălzire. Coincidența face că domnia sa era agricultor, dar și proprietar de vilă în construcție.

Întrebat de redactorul Știri Craiova despre bunurile cumpărate, fostul edil a afirmat că ”totul a fost în beneficiul comunei”.

Pe mâna anchetatorilor au ajuns și facturile prin care edilii s-au promovat la radio și au  cumpărat o ediție întreagă – 800 de exemplare – a ziarului Gazeta de Sud, mai exact cea în care se scria despre achitarea Janei Fulga în dosarul în care a fost judecată pentru luare de mită.

Jana Fulga

Serviciul de Investigare a Criminalității Economice (SICE) din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj a dispus începerea urmăririi penale in rem în iunie 2023.

La începutul lunii martie a acestui an, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a dispus ridicarea documentelor care constituie probe în dosar. Pe 13 martie un polițist de la SICE, alături de doi reprezentanți ai parchetului menționat au solicitat și verificat timp de mai multe ore o serie de documente din Primăria Șimnicu de Sus, ridicând mai multe înscrisuri din perioada 2020-2021.

Delapidare la Primăria Șimnic. Dumitru și Fulga au cumpărat ce le-a poftit inima din banii comunei

ALEGEREA EDITORULUI