Alianța Dreptei Unite a împărțit pozițiile candidaților la CJ Dolj și CL Craiova. Șefi locali, pistol cu apă

995
Reclame

Alianța Dreptei Unite a împărțit pozițiile candidaților la CJ Dolj și CL Craiova. Șefi locali, pistol cu apă

Liderii PMP, Forța Dreptei (FD) și USR, adică Alianța Dreapta Unită (ADU), au negociat locurile pe listele de candidaturi la Consiliul Județean Dolj, respectiv Consiliul Local Municipal Craiova.

Hotărârea a fost luată de București, fără nicio consultare cu șefii locali, semn că, cel puțin în cazul organizațiilor USR Dolj și Craiova, liderii au în teacă doar pistoale cu apă.

Cu alte cuvinte, împărțeala decisă la București le-a dat planurile peste cap useriștilor care deciseseră locuri cu șanse mici spre nule pentru partenerii lor de alianță, ce e drept cu procente slabe în sondaje, dar cu experiență vastă în politică. Conform surselor Știri Craiova, Cătălin Drulă nu s-a consultat cu Cezar Drăgoescu și Ion Belu, spre deosebire de cum s-a procedat cu alte organizații din țară.

Astfel, Partidul Mișcarea Populară Dolj, condusă de Anișoara Stănculescu, va avea candidat pe poziția 1 pe lista CJ, USR Dolj – locul 2, iar FD Dolj poziția 3.

Pentru Consiliul Local Craiova locurile 1, 2 și 3 au fost adjudecate de USR, poziția 4 de PMP și 5 de Forța Dreptei.

Președintele filialei județene Dolj a Forței Dreptei, Ion Groza, a confirmat pentru Știri Craiova că acestea sunt ”bătute în cuie” și că discuțiile s-au purtat între liderii Alianței Dreapta Unită. ”S-a decis la București. Din experiența mea, alianțele sunt dificil de negociat, de aceea. Noi vom munci pentru culorile noastre”, a afirmat Nelu Groza.

Potrivit acestuia, alianța va susține la nivel local candidatura Emiliei Neagu, din partea USR, pentru câștigarea Primăriei Craiova. La președinția Consiliului Județean candidatul este Cezar Drăgoescu, președintele USR Dolj.

La alegerile locale din 2020, USR-PLUS a obținut 5 (4+1) mandate de consilieri locali. La nivelul administrației județene, partidul nu a avut niciun candidat.

Spre deosebire de acum 4 ani, când Uniunea Salvați România s-a bucurat de un succes mare în rândul electoratului, reușind performanța istorică de a forma majoritate alături de PNL în CLM Craiova (e drept, pentru foarte scurt timp, până când PSD Craiova și-a aranjat ploile cu cei mai slabi de îngeri liberali), acum pe val se află AUR, care le suflă în ceafă chiar pesediștilor.

ALEGEREA EDITORULUI