UCV primește bani pentru construirea a două bazine de înot la Facultatea de Educație Fizică și Sport

545
Fotografie cu rol ilustrativ

Universitatea din Craiova (UCV) primește finanțare, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru construirea unor bazine de înot în campusul Facultății de Educație Fizică și Sport (FEES).

Potrivit reprezentanților UCV, grantul este în valoare de opt milioane de euro.. Va fi construit un complex sportiv, respectiv două bazine de înot: unul olimpic și altul didactic și de antrenament. Bazinul de înot, de dimensiuni olimpice, va avea 50×25 metri, iar cel de pregătire va avea o suprafață de 25×12,5 metri.

”Construcția va fi organizată pe patru niveluri. La parter, vor fi amplasate cele două bazine și vestiare, iar la etajele I și II vor fi tribunele pentru spectatori, cu o capacitate de 800 de locuri. În plus, în incinta clădirii vor fi amenajate spații de relaxare, precum și o sală de fitness. Complexul este proiectat pentru organizarea competițiilor sportive, dar și ca spațiu de recreere pentru studenții Universității din Craiova”, au anunțat Biroul de presă al UCV.

Bani și pentru reabilitatea căminului FEES și amenajarea unor săli de lectură

Un alt proiect, în valoare de 17 milioane de lei, a fost obținut și pentru modernizarea tuturor camerelor din campusul FEFS, au mai transmis reprezentanții Universității. Conform informațiilor, spațiile vor fi complet renovate și vor avea baie proprie. Totodată, vor fi amenajate și săli de lectură, de ultimă generație, pentru ca studenții să beneficieze de condiții optime de studiu.

Vor fi instalate pompe de căldură, panouri solare, ce vor reduce costurile de întreținere, dar și amprenta de carbon a campusului, marcând un pas important spre un viitor verde. Proiectul prevede refacerea instalației de distribuție din subsol, dar și a instalației de încălzire din camere. În plus, accesul se va face prin cartele electronice.

În total, vor fi modernizate 285 de locuri în cămine și 232 de locuri în spații de lectură și recreere.

Proiectul prevede și lucrări de amenajare exterioare în cadrul complexului FEFS precum: reabilitarea căilor de acces sau refacerea spațiilor verzi, inclusiv delimitarea și protecția acestora prin plantare de gard viu.

ALEGEREA EDITORULUI