Polițistii locali din Craiova păzesc cu rândul ”Sfântul Mormânt”

1138
Polițist local păzind ”mormântul sfânt” recreat de autoritățile locale din Craiova în Parcul ”Nicolae Romanescu”

Polițistii locali păzesc cu rândul ”Sfântul Mormânt”.

Angajații Poliției Locale Craiova de la serviciile de Ordine Publică au o nouă misiune secretă: păzesc elementele de butaforie amplasate în incinta Parcului ”Nicolae Romanescu”, unde primăria organizează Târgul de Paște. Deocamdată, doar decorul care înfățișează mormântul din piatră unde a fost depus trupul lui Isus, care a reînviat după trei zile. Urmează probabil s-o păzească și pe Albă ca Zăpada și căsuțele piticilor.

Paza este asigurată în trei schimburi, 24 din 24 de ore, și se face neoficial. Asta pentru că poliția locală nu are asemenea atribuții, cu atât mai puțin funcționarii de la Ordine Publică. Treaba lor este să acționeze pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, menținerea ordinii, liniștii și siguranței publice pe raza orașului Craiova. Cu alte cuvinte, să patruleze, ca să să observe și să descurajeze abaterile și infracțiunile sau să le sancționeze, când e cazul.

Însă, cum am mai arătat, au fost și sunt și alte situații în care ai noștri păzesc afișele electorale, statuile realizate în cadrul taberelor de sculptură ”Drumuri Brâncușiene” cărora administrația nu le-a găsit un loc de expunere și le-a depozitat în Parcul Tineretului, au făcut pază la blocurile începute în Cartierul Chinezesc, iar de anul trecut în ”fișa postului” le-a fost impusă și fântâna arteziană de la Piața Mare.

Funcționarii sunt detașați de la Serviciile de Ordine Publică din cartiere, în condițiile în care – anunța primarul Olguța Vasilescu după evenimentele șocante petrecute anul trecut în Grădina Botanică – doar 12 echipaje de poliție locală sunt disponibile, zilnic, în Craiova, pentru patrulare.

În Parcul ”Romanescu” există un echipaj (doi polițiști) de ordine publică, plus acest al treilea om, care păzește noile decoruri comandate de primărie, adus aici dintr-un cartier al Craiovei unde ar fi trebuit să asigure ordinea și siguranța publică.

Potrivit reprezentanților Primăriei Craiova, anul trecut municipalitatea a omis să amenajeze și ceva relevant pentru sărbătorile pascale, și vizitatorii ”au căutat trecut acest loc”.

Am realizat locul învierii Domnului, în parteneriat cu Mitropolia Olteniei, care este în jurul lacului, așa că vom avea și o scenă a Învierii, pentru că suntem creștini ortodocși, foarte multă lume a căutat anul trecut acest loc, al Învierii, și așa că anul acesta îl avem în peisajul parcului”, declara, marți, presei șefa Serviciului Imagine din cadrul Primăriei Craiova, activitățile de montare ale celorlalte butaforii fiind în plină desfășurare.

Directorul Poliției Locale Craiova, Octavian Mateescu, nu a putut fi contactat de redacția Știri Craiova pentru un punct de vedere referitor la paza obiectivelor menționate.

ALEGEREA EDITORULUI