Comuna Cârcea a împlinit 20 de ani de existență (Foto/Video)

382
Conferință - 20 de ani de existență a Comunei Cârcea

Zi de sărbătoare, în localitatea Cârcea, care, azi, a marcat 20 de ani de existență. Primăria condusă de primarul Valerică Pupăză a marcat momentul împinirii a 2 decenii de la desprinderea de Comuna Coșoveni, în componența căreia era, prin organizarea unei conferințe de presă și ulterior, printr-o recepție la care au fost invitate peste 200 de persoane.

Alături de edil au stat și doi dintre cei mai vechi colegi din administrație, secundul său din primele trei mandate la Primăria Cârcea, fostul viceprimar Tudor Avram, și consilierul local Alexandru Popa, și el cu trei mandate la activ în comuna Cârcea.

Prezenți au fost și actuali colegi, viceprimarul Marius Drînceanu, secretarul general al comunei, Cristina Totora, și arhitectul-șef al primăriei, Andreea Vlăduț.

Edilul Valerică Pupăză a făcut o amplă prezentarea a localității pe parcursul celor 20 de ani de la înființare, ulterior fiind organizată și o deplasare în comună pentru vizitarea punctelor de interes, precum școala, cabinetele medicale, și altele, urmate de găzduirea unei recepții.

Cârcea a fost sat al comunei Coșoveni până în 2004. La inițiativa actualului primar Valerică Pupăză, la vremea respectivă viceprimar al comunei Coșoveni, cetățenii au votat prin referendum desprinderea satului, căpătând statutul de comună.

De atunci, noua unitate administrativ-teritorială a și început procesul de dezvoltare, una continuă, de la pietruirea tuturor străzilor, în scurt timp asfaltarea, introducerea apei și canalului și a gazelor naturale (anul 2005).

Tradiții în Cârcea

Datorită vecinătății cu Craiova și a terenurilor disponibile în localitate, mulți investitori și-au deschis afaceri în Cârcea. Și craiovenii au fost, și sunt atrași și azi, să se stabilească în comună. Asta a adus bani la bugetul local, folosiți de administrația locală pentru modernizarea infrastructurii rutiere, a iluminatului public, a clădirilor sau construirea unora noi.

Asfaltare în Cârcea

Ca de exemplu, un nou sediu de Primăriei, dar și a unei alte clădiri cu care va fi interconectată, care va găzdui companii și serviciile, precum  poșta română, evidența populației, starea civilă, pentru ca cetățenii să rezolve într-un singur loc tot ce au nevoie,  Lucrările de construcție sunt în plină desfășurare. Aici va fi amenajat și centrul civic, cu zonă de relaxare pentru tineri și loc de joacă pentru copii.

Proiectul noului sediu al primăriei și zona centrului civic, aflate în construcție

Cârcea are deja un centrul multifuncțional modern, terenuri de sport, zonă de agrement cu baltă, dar primăria vrea să înființeze și o sală polivalentă și o nouă grădiniță.

Balta Cârcea, loc de agrement

Festivalul Toamnei, la Cârcea

De anul trecut, Consiliul Local susține copiii și părinții oferindu-le posibilitatea să-i lase la program prelungit, iar pentru școlari la after-school. Serviciile sunt gratuite și includ și masa de prânz.

Bucătăria cantinei școlii Cârcea
Cantina școlii din Cârcea

ALEGEREA EDITORULUI