Cercetarea științifică în Universitatea din Craiova – recunoaștere academică

156

Cercetarea științifică în Universitatea din Craiova – recunoaștere academică

Continuând tradiția, Gala Cercetării Științifice care se desfășoară în Universitatea din Craiova a ajuns la a VIII-a ediție. Un număr semnificativ de cadre didactice și cercetătorii ai Universității au fost premiați pentru rezultatele științifice de excepție din anul 2023. Cercetările științifice  remarcabile au adus prestigiu academic, necesar pentru progresul  învățământului superior.

Potrivit mesajul Rectorului, prin rezultatele obținute, ”Universitatea din Craiova este tot mai vizibilă la nivel național și internațional, iar acest fapt este confirmat de prezența noastră în cele mai importante clasamente mondiale”.

În cadrul Galei Cercetării Științifice s-au premiat cel mai relevante cercetări din varii domenii: matematică și științe ale naturii, științe inginerești, științe umaniste și arte, științe sociale, medicină, știința sportului și educației fizice.

Numărul premiilor acordate a fost destul de mare deoarece foarte multe cadre didactice și cercetători au publicat în reviste de prestigiu din țară și străinătate. Cele 190 de premii reflectă prezența studiilor și articolelor în baze de date cu factor de impact important asupra cercetării academice, dar și apariția cărților de specialitate relevante sau obținerea brevetelor de invenție certificate de către OSIM.

Premiile au fost decernate într-un cadru festiv și într-o atmosferă academică la cele mai înalte standarde de calitate și profesionalism. În topul excelenței în cercetare s-au clasat: locul I – prof. univ. dr. Vicențiu Rădulescu, Departamentul de Matematică, Facultatea de Științe; locul II – conf. univ. dr. Anca Antoaneta Bocean-Vărzaru, Departamentul de Economie, Contabilitate și Afaceri Internaționale, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor; locul III – prof. univ. dr. Andaluzia-Cristina Matei, Departamentul de Matematică, Facultatea de Științe.

În cadrul manifestării au fost acordate mai multe premii care acoperă o arie largă cercetării. Pin urmare, s-au oferit premii speciale pentru cercetare antreprenorială, management în cercetare, cercetare interdisciplinară, cercetare și implicare socială, cercetare în parteneriat, inovare în cercetare aplicativă, inovare prin transfer de cunoaștere, precum și un premiu al Academiei Române.

De-a lungul timpului, prin stimularea cercetării, Universitatea din Craiova a devenit tot mai vizibilă la nivel internațional, aflându-se în cele mai importante clasamente mondiale precum: Shanghai Ranking for Academic Subjects, Times Higher Education sau QS World University Rankings.

Inițiativa de a premia excelența poate fi considerată o recunoașterea a performanțelor academice în cercetare și un imbold pentru toți membrii comunității academice din Universitatea din Craiova în a fi competitivi la nivel internațional. Astfel, impactul transformativ al educației și cercetării avansate permite participarea cadrelor didactice, a doctoranzilor și post-doctoranzilor la crearea de cunoștințe.

Ionela Carmen Banța – Expert 2 promovare cercetare

Andra  Gabriela Gelatu – Expert 1 promovare cercetare

ALEGEREA EDITORULUI