Foști judecători „apolitici”, candidați pe liste de partid

734
Dan Spânu, Olguța Vasilescu / Sursa foto: Europa Liberă

Foști judecători „apolitici”, candidați pe liste de partid. Printre aceștia se numără fosta președintă a Tribunalului Argeș, Mariana Vârgă, pe listele PUSL, candidat pentru europarlamentare. Un nou mandat de consilier local, din partea PSD Craiova, își dorește și fostul judecător Dan Ștefan Spânu.

Ex-vicepreședinte al Asociației Magistraților din România (AMR), MarianaVârgă a intrat în politică la două luni după pensionare și s-a înscris în Alianța pentru Patrie, partidul condus de Codrin Ștefănescu și Liviu Dragnea. S-a răzgândit repede și a trecut la AUR.

Mai nou, candidează la europarlamentare din partea PUSL, partidului fondat de Dan Voiculescu. Vârgă (56 de ani) a încasat anul trecut o pensie de 264.000 de lei, adică 22.000 de lei pe lună net, la care s-au adăugat „drepturi salariale restante” de 95.000 de lei.

Consilierul mason

Un alt magistrat fost vicepreședinte al AMR, Dan Ștefan Spânu, a fost anunțat de Olguța Vasilescu candidat pentru alegerile locale din partea PSD.

A încasat anul trecut o pensie specială de 294.000 de lei, echivalentul a 5000 de euro net pe lună. Fost judecător la Curtea de Apel Craiova, Spânu și-a dat demisia din consiliul director al AMR în 2020, cu două zile înainte de a-și depune candidatura pe listele consilierilor locali PSD. Spânu este și mason, membru în Marea Lojă Națională din România (MJNL). Acum, candidează pentru un nou mandat de ales local.

Citește articolul integral în PRESShub

ALEGEREA EDITORULUI