Alegerea lui Cezar Spînu ca rector al Universității din Craiova, contestată la Curtea de Apel București

4139
Sursa Facebook / Cezar Spînu

Alegerile din 14 decembrie 2023, pentru funcția de Rector al Universității din Craiova, câștigate de Cezar Spînu, au fost contestate la Curtea de Apel.

Curtea de Apel București a înregistrat, pe 21 mai 2024, un dosar pentru anularea unui act administrativ privind alegerilor organizate pentru desemnarea rectorului Universității din Craiova. Este vorba despre Ordinul Ministerului Sănătății nr. 6886 din 27.12.2023.

Pârâți în acest dosar sunt Ministerul Educației, Universitatea din Craiova, Senatul Universității din Craiova și rectorul în funcție Cezar Ionuț Spînu. Numele reclamantului este anonimizat pe portalul instanței de judecată.

Reamintim că Sevastian Cercel, profesor universitar doctor în cadrul instituției, principalul contracandidat al lui Cezar Spînu la alegerile din decembrie 2023 pentru desemnarea rectorului, a cerut Universității revocarea a două articole din două hotărâri adoptate de instituție – unul referitor la Carta UCV și unul privind validarea rezultatelor alegerilor pentru funcția de rector.

Cercel susține că alegerile au fost organizate conform Cartă universitară din 2023, care ar fi fost publicată după momentul alegerilor, deci nu era validă. Asta înseamnă că organizarea alegerilor a ținut cont de fosta Cartă UCV, cea din 2020, care prevedea că rectorul nu poate înnoi mandatul mai mult de o dată. Cezar Spînu avea deja două mandate la activ, așadar  el nu mai putea candida pentru încă un mandat.

Citește și:

Sevastian Cercel a contestat Carta UCV și alegerile pentru rector

ALEGEREA EDITORULUI