Alexandru Leuțu-Cotroceanu, împuternicit inspector-șef al Poliției Dolj

4155
Alexandru Ionuț Leuțu Cotroceanu

Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Dolj are, începând cu 30 mai 2024, un nou șef: comisarul șef Alexandru Ionuț Leuțu-Cotroceanu. Leuțu vine de la București, unde conducea Direcția Siguranță Școlară.

În vârstă de 40 de ani, și-a început cariera de polițist în 2004, ca agent la Secția 13 București. A absolvit Liceul Militar ”Neagoe Basarab” din Buzău, apoi Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” de la Câmpina. Are studii superioare și master la Universitatea ”Spiru Haret” din București și două cursuri de formare profesională postuniversitară, unul la Institutul de Studii pentru Ordine Publică și altul la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”.

Din martie 2023 și până pe 29 mai 2024 a condus Direcția Siguranța Școlară din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Anterior, timp de 14 ani (între 2009 și 2023), a lucrat la Serviciul Control Intern din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB), iar între 2007 și 2009 a fost încadrat la Serviciul de Analiză și Prevenirea Criminalității din DGPMB.

Alexandru Leuțu va fi secondat la conducerea IPJ Dlj de Laurențiu Dumitrescu-Bănuț, împuternicit până la numirea lui la cârma poliției doljene și de Adrian Dan, ca adjuncți.

Dacă și ce schimbări se vor resimți la nivelul județului odată cu împuternicirea lui Leuț Cotroceanu la vârful IPJ Dolj nu ne rămâne decât să vedem. Județ greu, Doljul a avut în ultimii ani mai mulți șefi pentru perioade scurte de timp. Între ele la conducere a stat adjunctul Dumitrescu.

Din păcate, desele modificări n-au fost benefice, iar lipsa unui șef ”plin”, care să își asume pe deplin responsabilitățile de conducător s-au văzut. Dar, cine știe, o face Leuțu ordine-n Bănie!

ALEGEREA EDITORULUI