Becheru, evacuat cu scandal din instanță după ce judecătoarea a felicitat-o pe Olguța pentru câștigarea alegerilor

43802

Termen scurt, dar exploziv, azi, în procesul de defăimare a Liei Olguța Vasilescu deschis împotriva lui Petru Becheru. Fostul primar, senatorul Mihail Genoiu, s-a prezentat în fața instanței, fiind citat ca martor în proces. În mod neașteptat, la ședință a participat și reclamanta, Olguța Vasilescu. Judecătoarea titulară a cauzei a lipsit, fiind înlocuită în ultimul moment chiar de președinta Secției I civile, Emilia Secure. Aceasta a felicitat-o pe Vasilescu pentru câștigarea alegerilor, apoi s-a enervat după protestul pârâtului și l-a dat afară din sală.

Olguța Vasilescu s-a distrat copios la treilea termen de judecată

Ședința a început cu apariția unui alt magistrat decât cel care le condusese pe cele anterioare. Noul judecător, Emilia Secure, a anunțat că a aflat cu 30 de minute înainte de ora ședinței că trebuie să înlocuiască titularul, din cauza unei probleme medicale. Ea a comunicat celor prezenți că toate cauzele vor fi amânate întrucât nu a avut timp să studieze dosarele.

Începută cauza Olguței, Petru Becheru a cerut ca în încheierea de ședință a termenului precedent să se consemneze afirmația „Lăsați-mă cu hotărârile Înaltei Curți” făcută de judecătoarea Laura Nedelcea. Olguța Vasilescu s-a arătat amuzată de intervenția pârâtului, râzând în mai multe rânduri în timpul ședinței.

Noua judecătoare i-a respins solicitarea de îndreptare, iar Becheru a cerut să se consemneze. Magistratul a menținut respingerea și i-a comunicat că poate relua solicitarea de îndreptare la alt termen.

Judecătoarea a felicitat-o pe reclamanta Olguța pentru noul mandat

După ce a dispus amânarea cauzei pentru luna iulie (de remarcat că pe toate celelalte dosare din ședință le-a stabilit în septembrie), magistrata Emilia Secure a găsit de cuviință să-i adreseze felicitări Olguței Vasilescu pentru obținerea unui nou mandat de primar. A spus că este apolitică, dar că nu avea cum să nu remarce că în sală se află primarul Craiovei și că gestul de a o felicita este unul de bun-simț și firesc într-o societate democratică.

S-a lăsat cu nervi

Petru Becheru i-a cerut imediat grefierei să consemneze felicitările adresate reclamantei de către judecătoarea Emilia Secure. Vizibil deranjată de solicitarea pârâtului, magistrata l-a avertizat pe Becheru că îl amendează dacă o mai întrerupte.

Pârâtul a intervenit din nou, insistând ca felicitările să fie menționate în textul Încheierii de ședință de la acest termen. Enervată, judecătoarea – care a părut că pur și simplu și-a pierdut cumpătul – a dispus, aproape țipând, evacuarea lui Becheru cu tot cu solicitările sale, afirmând că pârâtul este agresiv și că atitudinea lui nu duce la nimic bun. Petru Becheru i-a replicat că și el, ca și instanța, este susținător al Olguței.

Primarul Olguța Vasilescu, senatorul Mihail Genoiu și cei doi avocați care au reprezentat-o azi s-au ridicat și au părăsit Tribunalul.

Becheru susține că va sesiza CSM

”Nu am mai văzut-o pe Olguța Vasilescu de la ultima bătălie politică, din 2020. Nu-și arată vârsta de 55 de ani. Este mai frumoasă în realitate decât în pozele publicate de propagandă, unde pare îmbătrânită. Sau 55 parcă e procentul ei de acum” a declarat Becheru, întrebat cum comentează prezența edilului la acest termen.

Cât despre felicitările adresate de magistrat Olguței în timpul ședinței, Petru Becheru a declarat: ”Nu am fost deloc agresiv, doar am solicitat consemnarea vorbelor judecătorului. Dar este de înțeles ce a făcut președinta Secției civile a instanței, deoarece, în lipsa atitudinii de ploconire față de primar, Tribunalul Dolj va pierde clădirile primite temporar, pe gratis, de la primărie, la propunerea Olguței. Voi sesiza Inspecția judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii din republică, dar Olguța deține control și acolo. Voi cere și strămutarea procesului la Tribunalul din Tiraspol, deoarece remarc faptul că se aplică Codul de procedură civilă din Transnistria”.

Citește mai jos și cum s-a desfășurat termenul anterior:

Ce-am aflat în trei ore, cât a durat judecata, din procesul Olguței Vasilescu. A bătut-o sau n-a bătut-o Petru Becheru

ALEGEREA EDITORULUI